TOKİ'den Manisa'ya 5 bin konutluk proje

Manisa'da yapılacak olan TOKİ konutlarına ilişkin konuşan Ergün Turan, Manisa'da yeni bir şehrin kurulacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2015 13:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
TOKİ'den Manisa'ya 5 bin konutluk proje

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konut üretimindeki yüksek tecrübeleri sayesinde sadece bina inşa etmediklerini, yeni şehirler kurduklarını söyledi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı şehirlerinde emekli vatandaşlara, alt ve orta gelir grubuna yönelik samimi, sıcak ve insan ilişkilerini ön planda tutan yeni şehirler kurduklarını, Manisa Akgedik Mahallesi'nde 5 bin konutluk projenin ilk etabı olan bin 101 konutun yapımı için yer teslimi yapıldığını belirtti.

Şantiye kurulumundan sonra konut inşaatının başlayacağını kaydeden Ergün Turan, "Konut üretimindeki yüksek tecrübemizi, sadece bina inşa etme aşamasından, yeni yerleşimler, yeni şehirler kurma ölçeğine getirdik" dedi.

"Manisa'da yeni bir şehir kurulacak"

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi'nde toplam 1 milyon 500 bin metrekare yüz ölçüme sahip alanda 5 bin konut yapmayı hedeflediklerini belirten Turan, "Projemiz tamamlandığında modern ve kolay ulaşım avantajına sahip, aidiyet duygusunun korunduğu, mevcut şehirle bağlantısı güçlü, sosyal donatılarıyla beklentilere cevap verecek yeni bir şehir kurulacak. İlk etapta bin 101 konutun yapımını tamamlayacağız" dedi.

Projede sosyal ihtiyaçlara cevap verecek birimlerin de yer alacağını belirten Ergün Turan, 39 dükkan, cami, çocuk oyun alanları, spor sahaları, meydan ve yürüyüş yolları da yapacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber