Mirasını Kızılay'a bırak hayatını yaşamaya bak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Ekim 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay İzmit Şubesi, başlattığı miras bağışı kampanyasıyla, mirasını Kızılay'a bağışlayan kimsesizlerin ihtiyaçlarını karşılamayı, yalnızlıklarını paylaşmayı, cenaze işlemlerini yapmayı garanti ediyor. Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Kızılay'ın bağış gelirlerini artırabilmek için 7 ay önce başlattıkları kampanyayla ilgili bilgi verdi.

Toplumda kimsesi olmayan, ihtiyacını gideremeyen, gelirlerinden istifade edemeyen çok sayıda yaşlı bulunduğunu ifade eden Şişmanoğlu, ?'Bu tür yaşlılara, miraslarını Kızılaya bağışlamaları durumunda ömürlerinin sonuna kadar bakmayı, yalnızlıklarını paylaşmayı, öldüklerinde ise gerekli işlemleri yapmayı taahhüt ediyoruz'' dedi.

KAN BAĞIŞLAYIN Kocaeli'nde yaklaşık 7 aydır sürdürdükleri kampanyanın yeterince ilgi görmediğinden yakınan Şişmanoğlu, ?'Şu ana kadar mirasını bağışlayan olmadı, ancak ümidimizi kaybetmedik. Mirasın bağışı halinde bağışçıya bir hemşire ve bakıcı tahsis edeceğiz. Sağlık hizmetlerini Kızılay Tıp Merkezi'nde karşılayacağız'' diye konuştu. Şişmanoğlu, servet sahibi kimsesizleri, mirasını Kızılaya bağışlamaya davet etti. Kızılay Kan Merkezi sorumlu hekimi Selim Karabay ise Kocaeli'nde günlük ortalama 30 ünite olan kan bağışının Ramazan'da 5-10 üniteye kadar düştüğünü açıkladı. İftardan sonra cami yakınlarına stant kurup, vatandaşları kan vermeye davet ettiklerini kaydeden Karabay, kan verenlerde Hepatit B, C, HİV gibi ölümcül hastalık taramasının da yapıldığına değinerek ?'Kan bağışlayanlar küçük çapta da olsa bir sağlık taraması yaptırmış oluyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber