Koray Aydın'dan Bahçeli'ye olağanüstü kurultay çağrısı

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye olağanüstü kurultayı toplama çağrısında bulunarak, "Eğer Genel Merkezimiz bu çağrılara kulak vermez gereğini yapmazsa biz o zaman gereğini yapacağız" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2015 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koray Aydın'dan Bahçeli'ye olağanüstü kurultay çağrısı

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, 19, 21, 24 ve 25. Dönem MHP Milletvekili Koray Aydın, "MHP'de Olağanüstü Kurultay Süreci"ne ilişkin bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yaptığı konuşmada Aydın, 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan sonucun karşısında MHP ve Ülkücü Hareket'te büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, "1 Kasım akşamı itibarıyla Ülkücü Hareket için zaman akmaz olmuş, adeta durmuştur. Bu yılgınlığın, bitkinliğin ve hayal kırıklığının aşılması ancak yenilenmeyle mümkündür. Bu yenilenmeyle tabana heyecan verecek bir ışık yakılmalıdır. Yıllardan beri aynı şablonla idare edilen partinin göstermelik değişikliklerle Ülkücülere ihtiyaç duydukları morali, gücü ve heyecanı veremeyeceği açıktır. MHP köklerine dönmeli ve bir büyük kucaklaşmayı gerçekleştirmelidir. Bunun yolu ise Türk töresinde olan kurultaydan ve İslam'ın gereği olan istişareden geçmektedir. Türk-İslam ülkücüleri kurultaylarını toplamalı ve orada istişare etmelidir. Kurultayımız toplandığı takdirde demokrasi işleyecek ve ülkücülerin iradesi hareketimizin geleceğini tayin edecektir" şeklinde konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZ PARTİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK BU TARİHİ ÇAĞRIYI YAPMALIDIR"

Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini olağanüstü kurultayı toplamaya, MHP ve Ülkücü Hareket'in önünü açmaya davet ediyorum. Olağanüstü kurultayı toplama hamlesi MHP Genel Merkezi'nden gelmelidir. Genel Başkanımız partimizin önünü açacak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır. Sayın Genel Başkanımız, MHP ve Ülkücü Harekete gönül veren milyonların isteğine kayıtsız kalmamalı, 7'sinden 70'ine ülkücülerin gönlünde taht kuracağı bu adımı cesaretle atmalıdır. Bu halisane çağrımız partimizin birliği, dirliği ve başarısı adınadır. MHP Tüzüğü'ne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla da olağanüstü kurultayın toplanması mümkündür. Ancak bizim de aralarında bulunduğumuz MHP'ye gönül veren milyonların birinci tercihi, imza toplamaya gerek kalmadan, kavgasız ve nizasız bir biçimde, birbirimizi dinleyebileceğimiz ve hakiki manada istişare yapacağımız olağanüstü kurultayın Sayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır. Bu yeni başlangıç için en uygun zemin kadim bir Türk geleneği olan kurultaydır. Türk siyasi tarihinin en ağır bedellerini ödeyen Ülkücü Hareket için başka bir seçenek kalmamıştır. Tüzük Kurultayımızı toplayalım, olağanüstü kurultaylarda seçim yapmayı mümkün hale getirelim, konuşalım, tartışalım, birbirimizi dinleyelim ve nihayet kararı ülkücü iradeye bırakalım."

"BU YOLDA HİÇBİR TEREDDÜT TAŞIMAYAN SİZLERİN ÖNCÜSÜ VE SÖZCÜSÜ OLMAYA TALİBİM"

Siyasal hayatı boyunca kesintisiz "Türkeşçi" bir çizgi izlediğini vurgulayan Aydın, "Ülküdaşlık hukukunu her şeyin üstünde gören, ahde vefayı gözeten, tertemiz ve berrak ülkücü geçmişimle dava nöbetinde bir ömür geçirdim. Bu kutlu yoldan aldığım ilham ve hızla MHP'yi geleceğe taşımak ve hep birlikte ülkücü geleceği inşa etmek azmindeyim. Bu yolda hiçbir tereddüt taşımayan sizlerin öncüsü ve sözcüsü olmaya talibim. MHP ve Ülkücü Hareket'in birliği, bütünlüğü ve başarısı için her türlü sorumluluğu alacağımızı huzurlarınızda açık ve net bir şekilde ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

"MHP KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Aydın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin imza toplansa bile partiyi kurultaya götürmeyeceği yönündeki açıklamasını ve muhalif hareketi Saray projesi olarak gördüğü ve salona giremeyecekleri yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"1 Kasım'da yapılan seçimler MHP'nin Genel Merkezi'nin üzerine bir ışık tutmuştur. Bu seçimden üzülmediğim diyecek bir tane ülküdaşımız yok. Hepimizin içi kanı ağladı. Çoğumuzda gizli gizli ağladık. Telefon açıp telefonun ahizesinde hüngür hüngür ağlayan büyüklerimiz, kardeşlerimizin feryadını bizim gibi bu hareketin özünden gelen insanların duymamasını istemek hiç kimse için doğru bir hareket değildir. Biz bu feryadı duyuyoruz. Seçimlerde kaybettiğimiz kadar seçimden sonra kazanılan takınılan üslup, ortaya konan tavır bunun izah etme biçimi bütün ülkücüleri de derinden yaralamış ortada bir ateş varsa adeta bu ateşin üzerine benzin dökerek bunun da daha büyümesine neden olmuştur. Bu hareket içerisinde hiç kimse bir diğerini tehdit etme hakkına sahip değildir. Hareketin bin 232 delegesi bu işin sahibidir. Ülkücü irade dediğimizde bunlardır. Genel başkanımızın da söylediği ülkücü irade budur. Bu bin 232 delege MHP'ye oy veren milyonları adına müteselsil bir sorumluluk altında bu milyonların ortak iradesini kullanacak insanlardır. Yani bu hareketin şimdilik tapusu bu bin 232 kişinin üzerinedir. MHP kimsenin tapulu malı değildir. O ilk dönemde takınılan üslup yerini sağduyuya daha sakin bir duruşa ve bu hareketin evlatlarını kucaklayarak kurultayımızda yapacağımız istişareyle bu harekete yön verecek bir adımın atılmasına dönüşecektir. Sayın Genel Başkanımızın da bunu taşıyacak sorumlulukta sağlam bir ülkücü olduğunu biliyorum. Bu açılan yolda MHP'nin bütün tabanından gelen irade bir seldir. Tavsiyem bu selin önünde hiç kimsenin durmamasıdır."

"EĞER GENEL MERKEZİMİZ BU ÇAĞRILARA KULAK VERMEZ GEREĞİNİ YAPMAZSA BİZ O ZAMAN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Geçen hafta Sinan Oğan'ın MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladığı hatırlatılarak, "Önümüzdeki günlerde Meral Akşener'in de açıklayacağı yönünde haberler var. Gelecekte üçünüzün tek bir aday üstünde biraraya gelme durumu olabilir mi" sorusu üzerine Aydın, "Bizim arzumuz MHP Genel Merkezi'nin bu olağanüstü kurultayı toplamasıdır. Bunun için çağrı yapıyoruz. Bu durum bizim kabulleneceğimiz bir durum değildir. Hareketimizin her noktası harekettedir, ayaktadır. Bunu görmemek mümkün değildir. Eğer bu yapılmadığı takdirde hareketimizin içerisinde büyük bir kıpırdanmanın olacağını bu hareketin içinde yetişmiş ve her gününü buradan geçiren bir siyasetçi olarak görüyorum. Bu sorumlulukla da Genel Merkezimize bu uyarıyı yaparak bizim toyumuz olan olağanüstü kurultayımızı toplamasını bekliyoruz. Eğer bu yapılmadığı takdirde, ben 2009 yılında tek başıma imza toplayıp tek başına olağanüstü çağrısını yapabilen bir siyasetçiyim. Rüştünü ispat etmiş bir siyasi geçmişten geliyorum. Bu şartlarda bu olağanüstü kurultay genel merkezimiz tarafından toplanmadığı takdirde bahsi geçen bütün arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek Türkiye genelinde imza kampanyasını yaparak, bu hareketin asli sahibi olan bin 232 delegeye sorumluluklarını hatırlatarak, kendilerine oy veren milyonlarca ülkücünün hakkını, hukukunu düşüncesini de dikkate alarak bir adım atacaklarına yürekten inanıyorum. Eğer Genel Merkezimiz bu çağrılara kulak vermez gereğini yapmazsa biz o zaman gereğini yapacağız" yanıtını verdi.

"YENİDEN YAPILANMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Daha henüz imza toplanmaya başlamadıklarını da kaydeden Aydın, genel merkezin çağrıya yanıt vermesi için bir süre koymadıklarını bildirdi.

Salona girme konusunda bir kaygısının olup olmayacağının sorulması üzerine Aydın, "Ben 2012'de oraya dimdik girdim. Ben Trabzonluyum. Biz Trabzonlular horonu dik oynarız. Biz siyaseti dik yaparak geliyoruz. Doğru olanları söylüyoruz. Bunu her platformda dile getirebilecek cesarete ve yürekliliğe sahibiz" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinden sonra düzenlenen toplantılarda sadece Bahçeli'nin konuştuğunu ve kimseye söz vermediğini de anlatan Aydın, "Bu MHP'nin içinde bulunduğu durumun anlaşılması bakımından ibretlik bir durumdur. Biz şimdi konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız. Bizim konuşmaya ihtiyacımız var. Onunla beraber yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ni silahlı çatışmada hayatını kaybetmesinin sorulması üzerine Aydın, "Ülkemiz kan gölüne dönmüş durumda. Kaybettiğimiz her cana üzülüyoruz. Hayatını kaybeden her vatandaşımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Ülkemizde bugün can siper hane bir şekilde bu vatanın bölünmez bütünlüğünü kurtarmak için şereflice mücadele eden askerlerimiz, polislerimiz var onlara da en derin saygılarımı gönderiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber