İstanbul Milli Eğitim Müdürü: Hangi güç benim çocuğumu ayırabilir?

Haber Giriş : 08 Ekim 2006 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Milliyet'in 'Devlet okulunda VIP tartışması' başlıklı haberi üzerine Esentepe İlköğretim Okulu'nda inceleme başlattı. Özer, "Hangi güç benim çocuğumu ayırabilir?" dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, bağış yapanların özel sınıflara yerleştirilmesi nedeniyle velilerin tepki gösterdiği Esentepe İlköğretim Okulu'na iki şube müdürü gönderdiğini ve incelemelerde bulunduklarını söyledi. Özer, Mil-

liyet'in dün "Devlet okulunda VIP tartışması" başlığıyla manşetten yer verdiği haberin ardından araştırma başlattığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Özer şu açıklamayı yaptı:

'İki müdür gönderdim'

"Sabahtan beri bu olayla ilgileniyorum. Ben hemen araştırmasını yaptım. İki şube müdürü gönderdim. Bana söylenen, sıraların bir kısmı bir özel okuldan alınan bir eşya bir kısmı da bağış.

Görevlendirdiğim arkadaşlarıma 'En ufak bir noktada, aslı esası varsa herkes kendine bir yer bulsun' dedim. Daha sonra okul müdürü bulundu. Sadece bir özel okuldan eşyalar ve o sınıfın velilerinin kendi paralarıyla yapmış oldukları bir ortam olduğu iletildi. Eğer birinin kapısı kırık diğerininki sağlamsa orada sizin yanınızdayım."

'Okula gideceğim'

Gaziosmanpaşa'daki Esentepe İlköğretim Okulu'na kendisinin de gideceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Özer şunları söyledi:

"Orada doğruluk payı varsa bir dakika vakit geçirmeden gerekeni yaparım. Hangi güç benim çocuğumu öyle paralı, siyah beyaz, zengin, fakir diye ayırabilir? Mümkün değil böyle bir şey.

Ben orada bu suçu işleyenler hakkında gereken ne varsa yaparım. Benim çocuklarımı kimse ayıramaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber