Biyoteknolojinin 'Davos'u Türkiye'de yapılacak

Bugüne kadar sadece ABD'de düzenlenen Biyoteknoloji Fuarı'nın ikinci adresi Türkiye oldu. AselExpo'nun patronu Yunus Ete, "Sektörün öncüleri Türkiye'de buluşacak" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Kasım 2015 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Biyoteknolojinin 'Davos'u Türkiye'de yapılacak

Biyoteknoloji sektörünün 'Davos'u kabul edilen ve sadece ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Uluslararası Biyoteknoloji Kongre ve Fuarı'nın ikinci durağı Türkiye oldu. AselExpo Uluslararası Fuar Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, ABD dışında hiçbir yerde düzenlenmeyen bu fuarın 2016'da Türkiye'de yapılacağını söyledi. Ete, "Uzun yıllardır bu fuarın Türkiye'de de yapılması için çalışıyorduk. Nihayet fuar yetkilileriyle anlaşmaya vardık. Fuarın ABD dışındaki ikinci adresi Türkiye olacak. Takvim henüz netleşmedi" dedi. İlaç maliyetinin yüzde 90'ını hammaddenin oluşturduğunu belirten Ete, "Türkiye 2023'te sağlık sektörünün büyüklüğünü 170 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Buna ulaşmak için biyoteknoloji alanında ciddi oranda mesafe almamız gerekiyor. Bu fuarla sektörün öncüleri Türkiye'ye gelecek. Büyük işbirliklerine imza atılacak. Uzun vadede Türkiye'nin adı sektörde önemli bir noktaya taşınacak" ifadelerini kullandı. Fuarın ikinci adresi olarak Türkiye'nin seçilmesinde ülkenin istikrarlı yükselişi ve coğrafi konumu olduğunu aktaran Ete, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin bu fuara büyük ilgi göstereceğine inandıklarını söyledi.

FAS VE CEZAYİR'E FUAR İHRAÇ ETTİ

AselExpobünyesindeki Discover Event organizasyonuyla 22-25 Ekim tarihleri arasında TÜMEXPO Fuarı'nı düzenlediklerini hatırlatan Yunus Ete, bu fuarda çeşitli ülkelerden gelen 500'ün üzerinde alım heyetini buluşturduklarını ifade etti. Ete, TÜMEXPO fuarıyla eş zamanlı düzenledikleri ALLINTECH Tüm İnovasyon Teknolojileri Fuarı'nı da Fas ve Cezayir'e ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber