Davaya stajyer hakim baktı, avukatlar isyan etti

Ankara'da iki hakim seminere gidince yerine başka hakim görevlendirildi, ancak o da duruşmaya gitmeyince stajyer hakim davaya baktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Kasım 2015 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davaya stajyer hakim baktı, avukatlar isyan etti

Ankara Adliyesi'nde önceki hafta yargı tarihinde görülmemiş bir olay yaşandı.

Ankara 3. Çocuk Mahkemesi'nin iki asli hakimi Antalya'daki bir seminere gidince, Ankara Adli Yargı Komisyonu duruşmalar için Asliye Ceza Hakimi H.D.'yi görevlendirdi. İddiaya göre, H.D. de 18 Kasım'daki duruşmaya gitmeyince duruşmalara, mahkemede görevli stajyer hakim çıktı. O gün mahkemede duruşması bulunan Avukat İlke Yakupoğlu Ergün, olayla ilgili tutanak tuttu.

Avukat Ergün, yaşananları tutanakta şöyle anlattı:

"Katiplere duruşmanın nasıl yapıldığını, hakimin nerede olduğunu sordum. Hakimin olmadığı, duruşmanın stajyer hakimlerce yapıldığı söylendi. Bu esnada beyan vermekte olan bir vatandaşa, stajyer hakimin 'Onu geç, şunu anlat' dediğini duydum, bariz bir şekilde yargılama yapıldığını fark ettim. O sırada yanımda, meslektaşım Özlem Nalçakar da vardı..."

HUKUKÇULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Olay, Ankara'daki avukatlar arasında büyük tepkiye neden oldu. Hukukçuların internet üzerinde sorunlarının tartışıldığı "Avukat - Hakim - Savcı Tüm Hukukçular Omuz Omuza" platformunda gündeme gelen olayla ilgili tepkiler şöyle:

* Yrd. Doç. Dr. S. Sinan Kocaoğlu: İddia doğruysa, mahkeme kanuna uygun teşkil edilmemiştir. Yargıtay için bozma nedenidir. Resmi evrakta sahtecilik ve unvan gaspı suçu oluşabilir.

* Av. Dilruba Kayı: Mahkemenin Çocuk Mahkemesi olması olaya bambaşka boyut katıyor. Biz yıllarca "Çocuk yargılaması özeldir, avukatın bile özel eğitim alması gerekir" derken, böyle bir şey nasıl yapılır anlamıyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber