Kar yağışı bazı bölgelerde etkili oluyor

- Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya ile doğal güzellikleriyle ünlü Abant'ta kar yağışı devam ediyor - Domaniç-Bursa karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2015 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı bazı bölgelerde etkili oluyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi'nde dün, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Kartalkaya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Bölgedeki bir otelin genel müdürü Emine Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 sezonu için beklenen karın dün yağmaya başladığını anımsatarak "Bu senenin çok çetin geçeceği söyleniyor. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kartalkaya'da bulunan 6 otelde toplam 2 bin yatak kapasitemiz var. Toplam 45 kilometre uzunluğunda pist bulunuyor" diye konuştu.

Kartalkaya'yı her sene 250 bin tatilcinin ziyaret ettiğini anlatan Ergül, "Genelde İstanbul ve Ankara'dan geliyor misafirlerimiz ama yurtdışından da özellikle Rusya'dan misafirlerimiz geliyor" dedi.

-Abant'ta kar yağışı

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant'ta ise gece başlayan sağanak, sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı.

Abant'ın yüksek kesimleri de yağan karla beyaza büründü. Bölgede, kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

-Domaniç-Bursa karayolunda ulaşıma kar engeli

Bursa'nın Domaniç ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde Kocayayla mevkisinde başlayan yılın ilk kar yağışı, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Uygun olmayan lastikler ile yola çıkan birçok sürücü geri dönmek zorunda kaldı, karayolları ekipleri yol küreme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına başladı.

Karayolları yetkilileri, Domaniç yolunu kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyard

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber