İşitme engelliler 3 haftada Kur'an-ı Kerim öğrendi

Sivas İl Müftülüğü tarafından açılan kursta işitme engelli 11 kadına, Kur'an-ı Kerim ve din dersleri öğretiliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2015 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşitme engelliler 3 haftada Kur'an-ı Kerim öğrendi

İşitme engellilere Kur'an-ı Kerim öğretmek için harekete geçen Sivas İl Müftülüğü, kurs açtı. Bu kursa yaşları 20 ile 45 arasında değişen 11 işitme engelli kadın öğrenci kayıt yaptırdı. Kur'an öğreticisi tarafından işitme engellilere verilen dersler sonucunda 11 işitme engelliden 10'u Kur'an-ı Kerim'e geçerek okumaya başladı. Kursta ayrıca öğrencilere siyer, ilmihal, ahlak ve İbadet dersleri de öğretiliyor.

Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan yaptığı açıklamada, "Yaşları 20 ile 45 arasında değişen 11 tane öğrencimiz burada Kur'an eğitimi, din eğitimi alıyorlar. Haftanın 4 günü sabah 09.00'dan 13.00'e kadar buradan işitme engelli öğrencilerimiz Kur'an öğreniyorlar. Bunlardan 10 tanesi Kur'an'a geçmiş durumda. 3-4 haftalık bir süreç içerisinde Kuran'a geçebiliyorlar. Sınıfımızda sadece bir kişi şuanda Elif Cüz'i'nde oda kısa bir süre içerisinde inşallah oda Kur'an'a geçecek. Kur'an-ı Kerim okumanın yanı sıra temel bilgiler dediğimiz siyer, ibadet, liyakat dediğimiz dersleri de alıyorlar. Kur'an Kursunda normal öğrencilerimizin almış olduğu dersleri de bu kardeşlerimiz alıyorlar" dedi.

Erkek öğrenci sınıfının açılacağını aktaran Balkan, "Erkek öğreticimiz şuanda eğitim verecek duruma gelmek üzere. Sivas'ta böyle güzel bir projeyi yürütüyoruz. Ayrıca yaz Kur'an Kurslarında yaşları 9 ile 18 arasında değişen 10 öğrencimiz Kur'an-ı Kerim öğrendi" diye konuştu.

ÜÇ HAFTADA KUR'AN-I KERİM OKUMAYI ÖĞRENDİLER

Kur'an Kursu öğretici Fatma Demirkuran ise, "Geçen yıl işaret dili eğitimi alarak belgemi aldım. Normal konuşan insanlara bu kursu vermek istiyordum ancak işitme engellilerden talep gelince sınıf açıldı. Diğer konuşan öğrencilere göre daha fazla zorlukları var. Ancak bunlar daha istekli, daha meraklı, bilgiye çok açlar. Geldiklerinden Kur'an-ı Kerim bilmiyorlardı üç hafta içerisinde öğrendiler. Ama dini konulara gelince konuşan insanlara göre çok yavaş ilerliyorlar çünkü geldiklerinde hiçbir şey bilmiyorlardı. Namaz kılıyorlardı ancak kıyamda, rükuda, secde de selam verirken Allah diyerek kılıyorlardı. Öncelikle bununla başladık çok şükür bunları ezberlediler. Şuanda da kısa süreleri ezberlemeye başladılar. İlk geldikleri günden daha iyi durumdayız. Geçen yıla göre çok ileri durumdalar ve bunu daha önce bilmedikleri için çok istekliler, çok meraklılar ben anlatırken heyecanlanıyorlar. Ben onlardaki isteği gördükçe benimde gayretim artıyor. Zaten Kur'an Kursu öğreticisi mesleği çok kutsal bir meslek buna işitme engelliler de eklenince daha değerli bir meslek haline geliyor" şeklinde konuştu.

İşaret diliyle duygularını anlatan işitme engelli öğrenciler de Kur'an-ı Kerim öğrendikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber