Gazete dağıtıcılığından medya patronluğuna

Çanakkale'de 28 yıl önce gazeteciliğe başlayan Akıncı, yerel ölçekte 7 gazete, ikişer televizyon ve radyo kanalı sahibi bir medya patronu oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2015 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazete dağıtıcılığından medya patronluğuna

Çanakkale'de, 28 yıl önce gazeteciliğe başlayan İsmet Akıncı, yerel ölçekte 7 gazete, ikişer televizyon ve radyo kanalı sahibi oldu.

Akıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği mesleğine, Burası Çanakkale gazetesinde dağıtıcılık ve katlama görevlisi olarak başladığını söyledi.

Bu kuruluşta yazı işleri yönetiminin desteğiyle çok kısa sürede muhabirlik kadrosuna yükseldiğini belirten Akıncı, özellikle spor haberleri yaparak imzalı haber ve fotoğraflarını gazetenin sütunlarına taşıdığını, bir süre de Hürriyet gazetesinin Çanakkale bürosunda muhabir olarak çalıştığını anlattı.

Akıncı, 1990'lı yılların başlarında yerel bir radyo istasyonu ile gazete kurarak medya patronluğuna adım attığını dile getirdi.

Çalıştığı ilk gazeteyi de 2002'de devralıp sektördeki ilerleyişini sürdürdüğünü anlatan Akıncı, "Mesleğime Burası Çanakkale gazetesinde başlamıştım. Aslında bu benim için çok önemli bir olaydır. Bir gün eski patronum arayıp kahve içmeye davet etti. Bir hafta süren pazarlığın ardından gazeteyi satın aldım" dedi.

Daha sonra kent merkezinde biri reklam ağırlıklı, diğeri üniversite öğrencilerine yönelik iki gazeteyi faaliyete geçirdiğini ifade eden Akıncı, Ayvacık, Biga ve Lapseki ilçelerinde de birer gazete kurarak sayıyı 7'ye çıkardığını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber