Dündar ve Gül'ün itiraz dilekçesi bir üst mahkemede

İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Büro temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarına hükmeden mahkeme kararını yerinde görerek, tutukluluğu itiraz dilekçesini değerlendirilmek üzere bir üst mahkemeye gönderdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2015 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dündar ve Gül'ün itiraz dilekçesi bir üst mahkemede

İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Büro Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği tutuklama kararına ilişkin yapılan itirazı değerlendirdi.

İstanbul 7'inci Sulh Ceza Hakimliği, kararını usul ve yasaya uygun görerek, değerlendirilmek üzere bir üst mahkeme olan İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi. 8'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

3 CÜMLEDEN OLUŞAN DİLEKÇEYLE İTİRAZ EDİLMİŞTİ

Dündar' ve Gül'ün avukatları tarafından bugün sabah saatlerinde İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğine 1 sayfalık itiraz dilekçesi sunulmuştu. Dilekçede,"Biz üzerimize düşeni yapıyor ve anayasaya, yasalara Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olan tutuklama kararlarına itiraz ediyoruz. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Tercih ve sorumluluk sizindir" ifadelerine yer verilmişti.

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında MİT TIR'larına ilişkin görüntülerin yayınlanması nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Dündar ve Gül, 26 Kasım Perşembe günü çıkarıldıkları mahkemece, "teröre yardım ve yataklık", "siyasi ve askeri casusluk amacıyla gizli bilgileri temin etmek" ve "siyasi veya askeri casusluk amacıyla gizli kalması gereken belgeleri açıklamak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber