'MHP'li ilçe başkanları savaşa katıldı' iddiası yalanlandı

MHP İstanbul İl Başkanlığı iki ilçe başkanının savaşa katıldığı yönündeki iddiaları yalanlandı, insani yardım götürdükleri belirtildi. Açıklamada "Fotoğraflar sınır hattında çekilen hatıra fotoğraflarıdır" denildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Kasım 2015 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'MHP'li ilçe başkanları savaşa katıldı' iddiası yalanlandı

MHP'nin halen görevdeki ilçe başkanlarından esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz ile Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil ve Ülkü Ocakları 2. Bölge Başkanı Oğuzhan Başdoğan geçtiğimiz günlerde kara yoluyla Suriye'ye geçerek Türkmen Dağı'na gitmişti.

Türkmen Dağı'nda fotoğraf çektiren iki ilçe başkanı fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından paylaştı.

MHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İki ilçe başkanının cephede çatışmalara katıldığı iddiasının ardından MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş olayla ilgili açıklama yaptı... İki ilçe başkanının savaşa katılmadığını, yardım götürdüğünü söyleyen Karataş şu açıklamayı yaptı: "Suriye'de Türkmen bölgesine yönelik saldırıların ardından MHP İstanbul İl Başkanlığı olarak bizler de dindaşlarımıza ve soydaşlarımıza yardım için harekete geçtik. Vatandaşlarımızın Suriye Türkmen Bölgesi'ne yönelik insanı yardım noktasında destekleri var. Bizler de bu yardımların oraya ulaştırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Toplanan yardımlar bizim elimizle Samandağ'a ulaştırılıyor. Oradan da götürdüğümüz bu yardımlar Türkmenler tarafından gelip teslim alınıyor.

MHP'nin iki ilçe başkanı Türkmen Dağı'nda savaşa katıldı

Bu yardımlar yetkililerin bilgisi dahilindedir. Yani soydaşlarımıza ve dindaşlarımıza vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Bazen o yardım kafilelerinin başında ilçe başkanlarımız veya yöneticilerimizden isimler oluyor. İki ilçe başkanımız da yardımların güvenli bir şekilde yerine ulaştırılması için bölgede bulunmaktadırlar.

"SAVAŞ DEĞİL İNSANİ YARDIM"

Savaş ile alakalı bizim bir durumumuz yok. Sadece insani yardım götürmekteyiz. Bu desteklerimiz geçmişte Kerkük Türkmenleri için de, Azerbaycanlı kardeşlerimiz için de olmuştur. Soydaşlarımız ve dindaşlarımıza insanı yardımlarımızı var olduğumuz sürece sonsuza kadar sürdüreceğiz.

"HATIRA FOTOĞRAFLARI"

Bağcılar ve Esenler İlçe Başkanlarımızın sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yeralan fotoğrafları da sadece sınır hattında bulunan bölgelerde çekilmiş hatıra fotoğraflarıdır. İlçe Başkanlarımızın Türkmen Cephesi'nde savaştığı yönündeki iddialar kesinlikle yalandır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber