PKK hasta taşıyan ambulansı taradı

Hain teröristler, solunum cihazına bağlı 5 yaşındaki Hüzeyfe'yi taşıyan ambulansı taradı. Şans eseri yara almayan küçük çocuk yoğun bakımda

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK hasta taşıyan ambulansı taradı

PKK'lı teröristler Hakkari Şemdinli'de 3 yıldır solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren 5 yaşındaki Hüzeyfe Fırat'ı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulansa saldırdı. Şemdinli Devlet Hastanesi'nden, Van'a sevk edilen araç, Yüksekova ilçesi yakınlarında otomatik silahlarla tarandı. Olayda can kaybı olmazken, araçta hasar meydana geldi. Olay sonrası Hüzeyfe, çağrılan başka bir ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne yetiştirilerek yoğun bakıma alındı. Ambulans içinde kardeşine refakat eden abla Meryem Fırat ise Hüzeyfe kardeşinin geçirdiği kaza sonrası 3 yıldır solunum cihazına bağlı yaşadığını belirtti.


CİZRE'DE DE SALDIRI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de Cizre Devlet Hastanesi'ne hasta götüren içinde 3'ü görevli 5 kişinin bulunduğu ambulansa Çevreyolu mevkisinde PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Bir kurşun isabet eden ve arka camı kırılan ambulansta şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.


EVLERE SALDIRDILAR

Teröristler Mardin Derik'te bir İlköğretim Okulu'na ve Ömer Kıran adlı vatandaşın evine roketli saldırı düzenledi. Şırnak Cizre'de ise Öğretmenevi'ne roketli saldırı düzenlendi. Çatışmalarda Cizre'de 3, Mardin Derik'te 7 terörist öldürüldü. Genelkurmay Diyarbakır Sur'da da 1 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Şırnak'ta ayrıca 8 terörist güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Hakkari'de de sözde öz yönetim ilan edilen basın açıklamasına katılan DBP yöneticisi Ali Tetik tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber