CHP: Ne şiş yansın ne kebap!

CHP Sözcüsü Koç, Rusya'nın ekonomik yaptırımlarını eleştirirken, açıklamayı "milli" değil "ortadan" yaptı: İki taraf da kahramanlık hissetmeden değerlendirme yapmalı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP: Ne şiş yansın ne kebap!

CHP MYK sırasında açıklama yapan Parti Sözcüsü Haluk Koç, uçak krizinin ardından Rusya'nın devreye soktuğu ekonomik yaptırımları eleştirdi. Türkiye'nin bazı sıkıntılar yaşayabileceğini kaydeden Koç "Tabi Rusya'nın da zarar göreceği alanlar var. İç politikada yaşanan gelişmelerin, iki tarafın da birer kahramanlık ya da tepki koyma zorunluluğu hissetmeden çok daha sağlıklı bir değerlendirme boyutuna taşımaları gerektiğinin altını çizmek istiyorum" dedi. CHP'deki kurultay sürecine de değinen Koç "Olağan kurultay 16 - 17 Ocak'ta Ankara Arena'da yapılacak. 26 Aralık'a kadar illerde kongre süreci bitecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarınki Diyarbakır ziyaretiyle ilgili detaylı bilgisi bulunmadığını kaydeden Koç "Bu sürecin (Tahir Elçi'nin öldürülmesi) mutlaka kamuoyunu ikna edecek şekilde, sağlıklı bir soruşturmayla meçhulden çıkartılıp failleri üzerinde bir gerçekliğe ulaştırılması gerekiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber