İş dünyasında 'vizesiz AB' heyecanı

11 yıl aradan sonra gerçekleştirilen Türkiye-AB zirvesi, iş dünyasında da heyecan yarattı. İş dünyası, zirvede ele alınan ve 2016'da uygulamaya geçilmesi planlanan 'vizesiz AB' başta olmak üzere, ekonomik açıdan AB ile bahar havasının oluşacağını düşünüyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyasında 'vizesiz AB' heyecanı

İŞ dünyasında Türkiye-AB heyecanı yaşanıyor. 11 yıl aradan sonra gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi'nin ekonomik açıdan önemli gelişmelerin başlangıcı olacağını düşünen iş dünyası, 2016'da uygulamaya geçilmesi planlanan 'vizesiz AB'nin ve Gümrük Birliği'nin yeniden düzenlemeye girecek olmasının önemine dikkat çekti. Zirveyi Türkiye açısından 'bahar havası' olarak değerlendiren Türkiye İhraçatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi "1 Kasım seçimlerinden çıkan güçlü hükümetle birlikte istikrarın sağlanması moral verdi. Bu moralle, AB ile oluşan pozitif hava da Türkiye'nin yeniden hamle yapmasının önünü açıyor. AB'den Türkiye'ye yapılacak yatırımların motivasyonu sağlanacak" dedi. Vizesiz Avrupa'nın Türk iş dünyası için önemli olduğunu vurgulayan Büyükekşi "Firmalarımız vize yüzünden pazarlama yapamıyor, katıldığı fuarlarda büyük sıkıntı yaşıyordu. Bu sorun ortadan kalkacak" dedi.

ANAHTAR YIL 2016

2016'nın Türkiye-AB ilişkilerinde anahtar yıl olacağını belirten İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye ve AB'nin birbiri için istikrar ve ortak bir gelecek demek olduğunu belirtti. Çağlar, zirvenin Türkiye'nin Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kere daha ortaya koyduğunu belirterek, "Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir sayfa açılması, büyük bir heyecan dalgası oluşturdu. AB'nin ekonomik olarak en büyük ülkelerinin de Türkiye ile tam işbirliği yapıyor olması memnuniyet verici" dedi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, AB ile yeni dönemin 'heyecan verici' olduğunu söyledi. Kadooğlu "Özellikle iş dünyası için vizesiz Avrupa çok önemli bir gelişme. Bu çerçevede ekonomik ilişkileri zedeleyen haksızlıklara son verilecek, ekonomik ilişkilerimiz potansiyelimize uygun şekilde gelişecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber