Türkiye'yi sarsan ölüm böyle gerçekleşti

Saat: 10.25 Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve beraberindekiler basın açıklaması için Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokağı'na giriş yaptı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 08:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Türkiye'yi sarsan ölüm böyle gerçekleşti

Saat: 10.25 Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve beraberindekiler basın açıklaması için Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokağı'na giriş yaptı.

Saat: 10.36 Tahir Elçi'nin basın açıklaması başladı.

Saat: 10.45 Açıklaması bitti. Elçi ve beraberindekiler Dört Ayaklı Minare'ye döviz astı.

Elçi yaşlı bir kadınla ayaküstü sohbet etmeye başladı.

Saat: 10.51 Grup tarihi minarenin önündeyken Balıkçılarbaşı olarak bilinen bölgede Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine telsizden "Şüpheli bir taksi içinde 2 kişi var. Bu kişiler dün polise beyaz Toros'la tuzak kuranlar olabilir. Aracı durdurun" ihbarı geldi.

Birkaç dakika sonra şüpheli araç, Elçi ve beraberindekilerin basın açıklaması yaptığı sokağın başında durdu. 3 TEM polisi güvenlik önlemi almadan araca yanaştı.

O anda PKK'lı 2 terörist aracın içinden polislere ateş açtı. Ahmet Çiftaslan olay yerinde şehit oldu. Karnından vurulan Cengiz Erdur yere yığıldı.

İki saldırgan hızla Yenikapı Sokak'a koşmaya başladı.

Saat: 10.52 İki arkadaşlarının vurulduğunu ve PKK'lı teröristlerin sokağa girdiğini gören iki Terörle Mücadele polisi, uzun namlulu silahlarla saldırganların arkasından sokağın başına doğru koştu ve sokağı yarılayan iki PKK'lının ardından ateş açtı.

İki PKK'lı 4-5 saniye sonra sokak içindeki polislerin ve açıklamanın yapıldığı yere yaklaştı.

Saat: 10.53 İlk saldırgan Elçi'nin yanındaki polislerin önünden geçerken, polis, ikinci saldırganın silahını görüp bu kişiye ateş açtı. Hızla koşan ikinci saldırgan, elindeki silahı ateş açan polise fırlattı.

Saldırganın polise fırlattığı silah minarenin ayağına ulaştı. Kısa sürede art arda ateş açan polislerin mermisi bitti. 2 saldırgansa sokağın içinde kayboldu.

Saldırganlar Dört Ayaklı Minare'yi 30 m geçtikten sonra, YDG-H'lilerin kazdığı hendek ve barikatlara ulaştı. Barikatın arkasından da silah sesleri gelmeye başladı.

Bu sırada hendekten polisin ve Elçi'nin olduğu bölgeye de ateş açıldı. Bu dakikada Elçi, mermilerden korunmak için Dört Ayaklı Minare'nin diğer tarafına hareket etti ve ensesinden girip kaşının üzerinden çıkan mermiyle dizlerinin üstüne düştükten sonra yüz üstü yere kapandı.

Sokağa giren ikinci saldırganın polise attığı silah Elçi'nin yanı başındaydı.

Saat: 10.54 Mermisi tükenen polisler sokağın başındaki meslektaşlarından uzun namlulu silah istedi.

Saldırganlara ateş eden iki polisten biri, saldırganların kaçtığı yönün aksi yönünde hareket ederken görüldü.

Arkadaşının vurulduğunu gördükten sonra sokağa girip ateş açan 2 TEM polisi minareye ulaştı

Saat: 10.55 Uzun namlulu silahları olan başka polisler de sokağa girerek hendeklerin bulunduğu yöne doğru ateş açtı.

Elçi'nin yere yattığını gören polisler "Başkan kalk" diye seslendi.

Elçi kalkmayınca, polisler "Ambulans" diye bağırdı.

11.20 Elçi'nin ölüm haberi geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber