Diyarbakır'da terör operasyonu

- Diyarbakır Valiliği: "Sur ile Hazro ve Silvan ilçesi sınırında bulunan bazı bölgelerde düzenlenen operasyonlarda, 2 terörist etkisiz hale getirildi, 12 şüpheli gözaltına alındı. 7 tüfek, tabanca, 5 el bombası ile çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da terör operasyonu

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliğinden, Sur ile Hazro ve Silvan ilçesi sınırında bulunan bazı bölgelerde düzenlenen operasyonlarda, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 12 şüphelinin gözaltına alındığı, 7 tüfek, tabanca, 5 el bombası ile çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Hazro ve Silvan ilçelerinin sınırında bulunan 5 mahallede 27-29 Kasım tarihlerinde terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, ev ve eklentilerinde adli arama yapmak amacıyla Silvan'da terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın adı ile operasyonlar yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, 28 Kasım'da Hazro ilçesinde Hacıcabbar Mahallesinde teröristlerin zaman zaman barınma ve depo olarak kullandıkları tespit edilen evden 3-4 kişinin çıktığının görülmesi üzerine sağlanan sıcak temasta 1 teröristin ölü ele geçirildiği ifade edildi.

Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde piyade tüfeği, 5 şarjör, 2 el bombası, el yapımı patlayıcı, telsiz, radyo, patlayıcı düzeneği için hazırlanmış telsiz devre kartı, kamera, 6 pil, giyim ve yaşam malzemesi ile çok sayıda örgütsel doküman bulunduğu kaydedilen açıklamada, teröristlerin kullandığı evde yapılan aramada da 6 tüfek, 2 tabanca, 3 el bombası, 11 şarjör, 90 fişek, havai fişek, 6 telefon, 2 fotoğraf makinesi, çok sayıda örgütsel doküman, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Ev ve operasyon bölgesinde 12 şüpheli gözaltına alındı. Sur ilçesinde de 29 Kasım'da yapılan operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi. Tüfek, 30 fişek ve sırt çantası bulundu. Bölgemizdeki vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber