Savcı Fikret Seçen yurt dışına 9 gün önce kaçmış

HSYK kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve Hollanda'ya gittiği belirlenen Çorum Savcısı Fikret Seçen'in hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmadan 9 gün önce de bu ülkeye gittiği ve bir hafta kaldığı tespit edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcı Fikret Seçen yurt dışına 9 gün önce kaçmış

HSYK kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Çorum Savcısı Fikret Seçen'in hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmadan 9 gün önce de Hollanda'ya gittiği ve burada bir hafta kaldığı belirlendi.

HSYK 2. Dairesince 24 Kasım'da geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve 26 Kasım'da hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan Seçen'in, görev yaptığı Çorum Adliyesinden mazeret izni aldığı, hakkında görevden uzaklaştırma kararı verilmeden 9 gün önce Amasya Merzifon Havaalanından İstanbul'a gittiği, buradan da aynı gün Hollanda'ya geçtiği tespit edildi.

Amsterdam kentinde bir hafta kalan Seçen'in 22 Kasım'da havayoluyla İstanbul'a, ardından Çorum'a dönerek görevini sürdürdüğü öğrenildi.

HSYK 2. Dairesince, İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'nda sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymayan eski İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen'in "Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "Görevi kötüye kullanmak" suçlarından 24 Kasım'da geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 26 Kasım'da yurt dışına çıkış yasağı konulması talep edilmiş, aynı gün talebi değerlendiren Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Seçen'e yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

Seçen'in aynı gün 20 gün rapor aldığı ve Atatürk Havalimanından KLM Havayolları'na ait uçakla Hollanda'nın Amsterdam şehrine gittiği belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber