Terör siber dünyada da tehdit

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, DAEŞ'in yakın zamanda, internetin yeraltı dünyası olarak da bilinen 'Dark Web'de, sanal para birimi Bitcoin üzerinden yardım toplamaya başladığını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör siber dünyada da tehdit

GÖKSEL YILDIRIM - Savunma Sanayii Müsteşarlığı iştiraklerinden Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin (STM) Genel Müdürü Davut Yılmaz, DAEŞ'in yakın zamanda, internetin yeraltı dünyası olarak da bilinen 'Dark Web'de, sanal para birimi Bitcoin üzerinden yardım toplamaya başladığını belirtti.

Yılmaz, Paris'teki son terör saldırılarında ve başta DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinin teknolojik olanakları kullanması, siber kabiliyetleri ve sosyal medyadaki etkinliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hedefte hackerlar var

Söz konusu örgütlerin Çinli, Kuzey Koreli ya da Rus hackerlar gibi organize ve profesyonel olmaktan uzak olduklarına işaret eden Yılmaz, şunları ifade etti:

"Sempatizanların ya da acemi hackerların yaptığı basit birkaç saldırıyı istisna tutarsak, DAEŞ'in şimdiye kadar Avrupa ya da Amerikan kaynaklarını yani enerji santrallerini, hava alanlarını, telekom merkezlerini vesaire hedef alan bir siber saldırısı olmadı, çünkü böyle bir teknik yetenekleri yok. Buna Boko Haram, Eş-Şebab ve PKK da dahil. Ancak son yıllarda özellikle Latin Amerika'da gördüğümüz, organize suç örgütlerinin hackerları kaçırarak kendi amaçları için kullanma trendine bakacak olursak, terör örgütlerinin de bu yola başvuracaklarını kestirmek zor değil.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber