Ankara Barosu Başkanı hakkında soruşturma talebi

Avukat Hakları Merkezi, Ankara Barosu Başkanı Canduran hakkında, disiplin soruşturması açılması için Ankara Barosu Başkanlığı'na başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 18:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ankara Barosu Başkanı hakkında soruşturma talebi

Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi, Baro Başkanı Hakan Canduran hakkında disiplin soruşturması açılması için Ankara Barosu Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Başvuru dilekçesinde, Ankara Adliyesi'nde görevli iki hakimin seminere gitmesi üzerine görevlendirilen hakim yerine duruşmaya stajyer bir hakimin girdiği ileri sürüldü.

Dilekçede bu durumun, Avukat Hakları Merkezi'nde görevli avukatlarca tutanak altına alındığı, Canduran'ın odasına çağırdığı bu avukatlara, davayla ilgili işlem yapılmaması için telkinde bulunduğu öne sürüldü.

Canduran'ın avukatlardan "usulsüzlüğün işleme konulmamasını" istediği ve "Bir hak ihlali mi olmuş, halledilebilir bir olay, ne olmuş tutuklama kararı mı vermişler?" dediği iddia edildi.

Avukat Hakları Merkezi üyelerinin itirazı üzerine Başkan Canduran'ın, "Baro başkanı benim, sen beni temsil ediyorsun, dışarı çıkabilirsiniz buyurun" sözleriyle avukatları odasından çıkarttığı ileri sürüldü.

Dilekçede, Avukat Hakları Merkezi'nin görev sırasında tespit edilen yasa dışılığın işleme konulmaması yönünde telkin ve baskı kurduğu iddiası ile Canduran hakkında disiplin soruşturması açılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber