Fikret Seçen'in kaçış görüntüleri ortaya çıktı

HSYK kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Çorum Savcısı Fikret Seçen'in, 24 Kasım'da Atatürk Havalimanı'ndan Hollanda'ya gidiş görüntüleri ortaya çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2015 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fikret Seçen'in kaçış görüntüleri ortaya çıktı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Çorum Savcısı Fikret Seçen'in, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmadan 2 gün önce Hollanda'ya gidiş görüntüleri ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı'ndan Hollanda'ya giden Seçen'in yurtdışına çıkış görüntüleri, havalimanının güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Görüntülerde, Seçen'in 24 Kasım'da saat 15.26 sıralarında check-in kontuarına gelerek işlem yaptırdığı ve yanındaki siyah montlu sakallı bir gençle pasaport kontuarlarına yöneldiği görülüyor.

Pasaport sırasına saat 15.28'de giren Seçen'in, iki dakika sonra yanındaki kişiyle vedalaşarak, 2 numaralı pasaport arkası x-ray cihazlarından geçtiği görüntülere yansıyor.

Görüntülerde, Seçen'in daha sonra 16.40'ta 210 numaralı kapıdan geçerek Hollanda'ya giden uçağa binmesi yer alıyor.

HSYK 2. Dairesi, İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'nda, sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymayan eski İstanbul Başsavcıvekili, Çorum Savcısı Fikret Seçen'i, 24 Kasım'da geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 26 Kasım'da hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan Seçen'in, karardan iki gün önce Atatürk Havalimanı'ndan KLM Havayolları'na ait uçakla Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a gittiği belirlenmişti.

Seçen'in hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmadan 9 gün önce de Hollanda'ya gittiği ve burada bir hafta kaldığı tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber