Bankamatik merkez müftüleri için çağrı

Müftüler Birliği Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığının merkeze çektiği müftüler için uyarıda bulundu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bankamatik merkez müftüleri için çağrı

Müftüler Birliği Derneği Diyanet'ten beklentilerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez'in görev süresinin bir dönem (beş yıl) daha uzatılmasının hayırlı olmasını diliyor, tebriklerimiz sunuyor, "Müftüler Birliği Derneği Yönetimi" olarak yeni döneme dair talep ve beklentilerimizi Sayın Başkan ve kamuoyu ile paylaşıyoruz:

1- Diyanet Merkez ve Taşra teşkilatının sesi olan Derneğimiz, Diyanetin reorganizasyon ve problemleriyle ilgili yapıcı teklif ve gereken hallerde yapıcı eleştirilerini geçmişte olduğu gibi bundan böyle de sürdürmeye devam edecek; Milletimizin ve Başkanlığımızın değerlerinin, önceliklerinin ve hassasiyetlerinin savunulmasına özen gösterilecektir.

2- Başkanlığımızın, özellikle son beş yıldır din hizmeti sunan personelin daha iyi yetişmesine, bilgi ve görgülerinin artmasına, irşat hizmeti veren halkaya İmam-Hatiplerin de katılmasına, Kıraat ve güzel Kur'an okumada, altı aylık ve daha uzun süreli "Hizmet İçi Eğitim Kurs ve Seminerlerini" yaygınlaştırmasındaki uygulamalarının yararlı olduğu değerlendirilmektedir.

3- Hac, umre, yurt dışı görevlendirmeleri, şef, müdür, vb. kadrolara atanma için; imtihan ve puanlama sisteminin sürdürülmesi arkadaşlarımızın potansiyellerini geliştirmelerine vesile olması ve liyakatin öncelenmiş olması açısından yararlı görülmektedir.

4.Vaiz, İlçe Müftüsü ve İl Müftü yardımcılarının liyakat, bilgi, birikim, özgüven, temsil yeteneği ve görev yaptıkları il ve ilçelerdeki başarı ve performanslarının objektif kriterlerle değerlendirilerek görevde yükselmelerinin sağlanmasının gerekliliğine inanılmaktadır.

5- 2012 yılından itibaren savunduğumuz ve Başkanlığın da desteklediği "Özerk Diyanet"in hayata geçirilmesi için Hükümet yetkilileri ve ilgililerle sürdürdüğümüz çalışmalara hız verilmesi öncelikli çalışmalarımız arasında yer almaya devam edecektir.

6- Diyanet Teşkilatında idareci olarak çalışmamış, Müftülük tecrübesi olmayan akademisyenlerin büyük illere Müftü olarak atanmaları halk nezdinde de bu görevlere gelmeyi hayal eden ve bunu hak eden binlerce kadro tarafından da isabetli ve tatmin edici karşılanmamaktadır.

7-Bazı il müftülerinin merkeze çekilip yeni bir unvanla Diyanet'te aktif bir görev üstlenmeden maaş alıyor pozisyonunda olması Başkanlığın takdiridir. Fakat bu müftülerimizden irşat, yayın, yurtdışı ve benzeri hizmetler başta olmak üzere ciddi biçimde istifade edilebilir. Zira en büyük israf insan israfıdır. Ülkemiz, hiç çalışmadan, üretmeden, terlemeden maaş alacak yüzlerce bankamatik müftüye - bankamatik bürokrata maaş ödeyebilecek kadar zengin değildir.

8- Teşkilatımızın değişik kademelerinde görev yaparken; bilgi, birikim, özgüven ve başarıları ile öne çıkan bazı arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda önlerinin açılması/görevde yükselmelerinin sağlanması ve böylelikle başka kurumlara geçmelerin önünün alınması uygun görülmektedir.

9- İlçe müftüleri, İl Müftü Yardımcıları ve vaizlerimizin, rotasyon, atama, yer değiştirme uygulamalarında merkezin bu kadrolarda görev yapan arkadaşlarımızla daha sıcak iletişime geçerek; psikolojik, ailevi, eğitim, hastalık vb. halleri dikkate alması ve bire bir konuşmalar/görüşmeler sonucu atamaların gerçekleştirilmesinin isabetli olacağı düşünülmektedir.

10- Teşkilatımızın değişik kademelerinde uzun yıllar görev yapmış bazı arkadaşlarımız; kurulan kumpas, uyduruk iftira ve karamalar sonucu geçirdikleri soruşturmalarla incitilmekte, bunların bir kısmı, görev yeri değişikliği ve ceza alma gibi hak etmedikleri uygulamalara maruz kalabilmektedirler. Bu konularda daha dikkatli ve titiz davranılması, yapılan ihbarların doğruluk derecesinin iyice araştırılması önerilmektedir. Ayrıca; mahkeme kararı ile eski vazifelerine döndürülen görevlilerin hukuk kazanımlarına saygı gösterilmesinin hukuka saygı olacağı değerlendirilmektedir.

11- İlçe müftüsü, İl müftü yardımcısı ve vaizlerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması veya en azından emekli olacaklara bir formül bulunarak bu imkanın sağlanması konusunda geçen dönemde Diyanet İşleri Başkanımız ve siyasiler nezdinde yaptığımız başvuruların bu dönemde de takipçisi olunacaktır. Bunun sağlanması halinde birçok arkadaşımızın daha erken emekli olabileceği ve görev bekleyen gençlere kadroların açılabileceği öngörülmektedir.03.12.2015

Saygıyla duyurulur.

Müftüler Birliği Derneği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber