Çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu?

Ekonomideki son gelişmeler, FED'in faiz kararları, Türkiye'nin iç ve dış politikadaki tutumları altın fiyatlarını ciddi oranda etkiledi, son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi. Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 98,45 lira oldu. Peki Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 06:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu?

Vatandaşların son günlerde en sık takip ettiği konuların başında altın fiyatları geliyor. Özellikle yatırım amaçlı altın birikimi yapanlar, çeyrek ve gram altın fiyatlarındanki son durumu sık sık takip ederek, gelecekteki adımlarını belirliyor. Gündemki gelişmeler doğrultusunda fiyatlar azalıp artabiliyor! Peki, altın piyasasında son durum ne? Altın fiyatları ne kadar oldu? Tam, gram, cumhuriyet, yarım, çeyrek.... Tüm altın fiyatları ne durumda?

Altının ons fiyatı,1.046,43 dolar ile yaklaşık son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Dün akşam, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının dolar talebini artırması ile düşüşe geçen altının ons fiyatı, bugün Asya piyasalarında da gerilemeye devam ederek, 5 Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesi olan 1.046,43 doları gördü.

Altının onsu hafta başından itibaren tepki alımları ile 1.070 dolar seviyelerine kadar yükselse de kazançlarını korumakta zorlandı. Dolar endeksindeki yukarı yönlü hareketliliğin de sürmesiyle değer kaybı hızlanan altının ons fiyatında, analistlerin önemli destek olarak nitelendirdikleri 1.060 seviyesi kırıldı.

Altının onsu gelen tepki alımları kayıplarının bir kısmını telafi ederek şu dakikalarda 1,052 seviyelerinde dengelendi.

Yellen, dün yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin faiz artışına hazır hale geldiğine işaret ederek, "Ekim toplantısından bu yana alınan ekonomik veriler, iş gücü piyasasındaki iyileşmenin süreceğine yönelik beklentilerimizle uyum gösteriyor" dedi. Faiz artırımına geç kalınması durumunda oluşabilecek risklerin altını çizen Yellen, 15-16 Aralık'ta gerçekleştirilecek toplantıda faizlerin artırılacağı beklentilerini yükseltti. Açıklamaların ardından küresel piyasalarda dolar talebi artarken, dolar endeksi de yaklaşık 13 yılın en yüksek seviyesi olan 100,51'i gördü.

Analistler, altının onsundaki hareketliliğin bugün de devam edebileceğini belirterek, Yellen'ın yapacağı sunum ve özellikle ABD'deki yoğun veri trafiğinin takip edileceğini ifade ediyor.

Gram fiyatı 4 ayın en düşüğünde

Altında toparlanmanın gündeme gelmesi halinde ise 1.060 seviyesinin üzerinde kalıcı olup olmayacağının izleneceğini aktaran analistler, 1.046 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu ve ABD'de yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde dalgalı seyrin süreceğini tahmin ediyor.

Altının gram fiyatı ise ons fiyatındaki düşüş ve dolar/TL'deki yatay seyrin etkisiyle 7 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesi olan 97,27 liraya kadar geriledi. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı 97,80 lira, çeyrek altın 161 lira, Cumhuriyet altını ise 638 lira seviyelerinden satılıyor.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin dış politikadaki tutumu, Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin endişeler, Rusya ile gerginlik ve gelişmekte olan piyasalardaki olumsuz havanın etkisi ile kritik sınırlara çıkan altın fiyatları, hafta bşaında beri düşüşünü koruyor. Altın fiyatları gram düzeyinde 99 lira civarında ilerlemeye devam ediyor. Peki altın kaç lira oldu? Çeyrek altın ne kadar oldu? Bilezik fiyatları ne kadar oldu? İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 99,00 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 666,00 lira oldu.

ALTIN SATIŞLARI DURMA NOKTASINDA

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerginlik altın piyasasını olumsuz etkiledi ve satışlar durma noktasına geldi

Krizle birlikte yüzde 5 yükselerek gramı 99 TL'ye çıkan altında satışlar yerinde sayıyor. Kuyumcu esnafından Osman Coşkun, Rusya ile yaşanan gerginlik nedeniyle vatandaşların endişesinin arttığını belirterek, "Elinde altını olan daha da yükselecek umuduyla satmıyor. Altın satın alıp yatırım yapacaklar ise altının gram fiyatını yüksek bulup düşmesini bekliyor. Bu belirsizlik biz kuyumcu esnafını vuruyor. Ne alan ne de satmaya gelen var. Bu durumun ne kadar süreceğini kestirmek çok zor. Her gün yeni bir sıcak gündemle karşılaşıyor, iş yapmıyor, oturuyoruz" dedi.

100 LİRA ALTIN İÇİN PSİKOLOJİK SEVİYE

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın bugün ve yarın yapacağı açıklamalara odaklandı. Rusya-Türkiye arasında yaşanan diplomatik ve ticari kriz piyasalarda etkili oldu. Uzmanlar, gram altın için 100 liranın psikolojik bir seviye olduğunu, bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda yükseliş isteğinin devam edebileceğini 103 lira direncinin gündeme gelebileceğini dile getirmişti. Altının gram fiyatının psikolojik seviye olan 100 liranın üzerine çıktığı takdirde altın fiyatlarının bir yükselme eğilimine gireceği tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber