Ne yapın edin 'altın doktorları' rakibe kaptırmayın

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Roche'un fazla ilaç sattıracak doktorları ?altın doktor kayıt formu' diye listelediği, rakip firmalara kaptırmamak için bin bir usulsüzlüğe başvurduğu ortaya çıktı

Roche çalışanlarının bilgisayar kayıtlarındaki yazışmalar, daha çok ilaç satabilmek için yapılan akıl almaz usulsüzlükleri tek tek ortaya çıkarttı. Çalışanların mailleri, Roche'un rakip ilaç firmalarının ilaçlarını reçetelendiren doktorları kendi tarafına çekebilmek için verdiği mücadeleyi ortaya koydu. Roche'un hasta sayısı çok olan ve pahalı ilaçlar yazabilecek doktorları ?Altın Doktor Kayıt Formu? diye listelere aldığı, bu doktorlara daha fazla ilgi gösterdiği belirlendi.

Bir Roche çalışanı, Haydarpaşa Numune'de açılacak yeni bir Transplantasyon Kliniği'nde Şef olacak doktoru Avrupa'da düzenlenecek kongreye götürerek, kendi yanlarına çekebileceklerini anlatıyor. İşte Roche çalışanı Z.Ü'nün e-maili: ?Kophenhag'da düzenlenen EDTA Kongresi ile ilgili, Haydarpaşa Numune'de Transplantasyon Kliniği'nden Klinik Şefi Dr. İ.T'ye, Dr. G.A.'nın katılmasını tercih ettiğimizi belirttik. G.A. Roche'dan hiçbir destek görmediğini dile getirmiştir. Dolayısıyla elinde olsa tüm Cell Cept (Roche ilacı, kutusu 634 YTL) reçetelerini, İmuran (Glaxo ilacı. Bir ampulünün fiyatı 27 YTL) çevireceğini ve Zenapax (Roche ilacı. Bir ampulü 604 YTL) yazmayacağını söyledi. G.A.'ya kongreye firmamız ile katılmasını teklif etmek, ilaçlarımızın reçetelenmesii çin önemli bir adım olacaktır.

PROFESÖRE 12 BİN DOLAR

Roche çalışanı R.G'nin e-mail'i: ?... Ankara Üniversitesi'nde Prof. A.Ö.'nün klinikte Raferon-a (Roche ilacı) yazılmaması konusunda talimatının olduğunu öğrendim. A.Ö.'nün firmamıza yaklaşımının olumsuz olduğu bilinmektedir. Firmamızdan 12 bin USD (kapalı devre sistemi) talep etmiştir ve bu da karşılanmıştır. Ancak tavırlarında bir değişiklik olmadığını gördüm. A.Ö.'nün SP (Schering Plugh) firması çalışanlarıyla toplantı yaptığını tespit ettim. A.Ö.'nün ilişkilerin arttırılıp, anlaşma yoluna gidilmesi inancındayım.?

Haber: Hilal ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber