'Karacaören HES'lerinin taşınmazlarının özelleştirilmesi izne tabi değil'

Rekabet Kurulunca, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Karacaören 1 ve Karacaören 2 hidroelektrik santralleri (HES) ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 15:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Karacaören HES'lerinin taşınmazlarının özelleştirilmesi izne tabi değil'

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan kararlara göre, TNT Express N.V'nin yüzde 100 hissesinin Hollanda hukuku uyarınca yapılacak olan halka çağrı yoluyla FedEx Acquisition B.V. tarafından, Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt AŞ'nin belli oranda hissesinin de Erciyas Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesini kararlaştırdı.

Kurul, Titan Barrato NV ve Componenta Corporation tarafından sahip oldukları şirketleri ve mal varlıkları kullanılarak, sözleşmesel hakların, mal varlıklarının, hisselerin, müşteri sözleşme ve ilişkilerinin devri ve know-how aktarılması yoluyla demir-çelik döküm sektöründe faaliyet gösterecek üretim şirketi ile satış ve dağıtım şirketi olmak üzere iki ortak girişim kurulması işlemine izin verdi.

DSV A/S tarafından UTI Worldwide, Inc'nin tek kontrolünün devralınması işlemine izin verilmesini kararlaştıran Kurul, Amlin plc.'nin tam kontrolünün MS&AD Insurance Group Holdings, Inc'in tamamına sahip olduğu iştiraki Mitsui Sumitomo Insurance Company Limited tarafından devralınması işlemini uygun buldu.

Linamar Corporation'ın Montupet S.A'nın kontrolünü tek başına devralması işlemine izin veren Kurul, Selkasan Kağıt ve Paketleme Malzemeleri İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Yalova Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Atkasan Atık Değerlendirme Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ve Ova Oluklu Mukavva Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin çeşitli oranlarda hisselerinin Cukurova Investments N.V. tarafından devralınması işlemine de onay verdi.

- Eczacıbaşı Grubu ile ilgili karar

Kurul tarafından Aventis Inc. ve Google Life Sciences LLC tarafından ortak girişim kurulması işlemine izin verildi.

Eczacıbaşı Grubu ile Baxter Grubu tarafından ortak kontrol edilen Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait "hastane ürünleri varlıkları"nın EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama AŞ'nin tek kontrolüne geçmesi işlemine izin veren Kurul, yine Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait "biyoteknolojik ürünler varlıkları"nın Eczacıbaşı Baxalta Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemini de uygun buldu.

Prima Energy Trading LLC.'nin Promak Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'deki belli oranda hissesinin ve dolayısıyla Enerco Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Avrasya Gaz AŞ'deki anılan teşebbüse ait hisselerin kontrolünün Akpol İnşaat Mühendislik Proje ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, EÜAŞ'a ait Karacaören 1 ve Karacaören 2 HES'leri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Kurul ayrıca Kuwait Petroleum Europoort B.V'nin ihraç edilen tüm sermayesinin Sandcape B.V. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığını kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber