Oksijen tedavisi hayat kurtarıyor

Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde hizmet veren Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, "hiperbarik oksijen tedavisi" ile hastaları yaşama bağlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 18:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Oksijen tedavisi hayat kurtarıyor

Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde hizmet veren Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, oksijen tedavisinin yanı sıra ani işitme ve görme kaybı, kapanmayan kemik ve benzeri yaralar ile diyabet hastalarını yaşama bağlıyor.

Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi sorumlusu Levent Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da 3 yıl önce uygulamaya başlanan tedavi yöntemiyle bölge illerine hizmet verildiğini, böylece hastaların batıya sevkinin önlediğini söyledi.

Tedavinin basınç odasında, normal atmosferik basınçtan, daha yüksek basınçlarda aralıklı olarak yüzde 100 oksijen alınmasıyla gerçekleştiğini aktaran Demir, şunları söyledi:

"Özellikle soba zehirlenmelerinde bu yöntem hayat kurtarıcıdır. Bölgemizde sıklıkla rastladığımız bir hastalık. Çok hızlı şekilde hastayı basınç odasına alıyoruz. Soba zehirlenmelerinde, özellikle ani görme ve işitme kayıplarında da bu yöntemden yararlanıyoruz. Eskiden bu tedaviyi almak için birçok hastamız batıya gidiyordu. Ama artık Van'da bu hizmeti veriyoruz. Hastaların sevkini önledik ve bölge illerinden de hasta almaya başladık. Özelikle batıya giden hastaların, bu tedaviyi alması maddi anlamda çok külfetliydi. Ama şu an devletin verdiği imkanlarla ücretsiz şekilde şifa buluyorlar."


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber