Rektörlük seçiminde oy kabininde 'gizli kamera' arandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 11:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muğla Üniversitesinde yapılan rektörlük seçimlerinde adaylardan birisinin isteği üzerine oy kabinlerinde "Gizli kamera" olup olmadığına bakıldı.

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan oylama öncesinde Rektör adayı olan Prof. Dr. Şener Oktik, Prof. Dr. Ahmet Duman, Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Prof. Dr. Cemil Ertuğrul ve Prof. Dr. Recep Şener, seçimlerin demokratik bir havada geçmesini dileyerek, birbirlerine başarı dileğinde bulundular.

OY KABİNİNDE GİZLİ KAMERA ARADILAR

Oylama işlemi öncesinde rektör adaylarından Prof. Dr. Ahmet Duman'ın oy kullanılacak olan oy kabinlerinde "Gizli kamera" olup olmadığının tespit edilmesini istemesi üzerine divan başkanı Prof. Dr. Doğan Özlem ve öneride bulunan Prof. Dr. Ahmet Duman oy kullanılacak olan kabinlerde "Gizli kamera" olup olmadığına baktılar.

Kabinlerde yapılan inceleme sonrasında Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Şener Oktik ve diğer 4 aday öncelikli olarak oylarını kullandılar. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yokaş'ın "Bayan öğretim üyelerine oy kullanmada öncelik tanınsın" önerisi de divan tarafından kabul edildi.

Muğla Üniversitesinde görev yapan 297 öğretim üyesi seçimlerde oy kullanacak. Oy verme işlemi saat 16.00'ya kadar sürecek. Sonuçlar ise 17.30'da açıklanacak. YÖK'ün belirlediği 3 aday arasından birisi Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atanacak.

OKTİK'İN FOTOMONTAJ FOTOĞRAFLARI

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'i, fotomontajla bölücü terör örgütü ele başına cübbe giydirirken gösteren fotoğrafların bazı basın ve yayın organlarında yer alması ve fotoğrafın öğretim üyelerinin maillerine gönderilmesi ise tepkilere neden oldu.

Şener Oktik, olayın çok çirkin olduğunu belirterek, "Türk Telekom'dan fotoğrafın gönderildiği yeri tespite çalışıyoruz. Fotoğraflar muhtemelen bir internet kafeden gönderilmiş. Konuyla ilgili olarak yasal haklarımızı arayacağız" dedi.

Seçime katılan diğer 4 aday da olayı kınadıklarını açıkladılar.

Seçime katılan 5 rektör adayı basın mensuplarına birlikte poz verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber