Koçer: Moody's kredi notumuzu arttırılmalıydı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Koçer: -"(Moody's'in Türkiye kredi notu) Kredi notumuzu koruduk diye sevinmemiz istenebilir ama Türkiye'nin gerçekleri ile bu not örtüşmüyor. Doğrusu, ekonomik ve siyasi gelişmeler çerçevesinde bu notun arttırılmasıydı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koçer: Moody's kredi notumuzu arttırılmalıydı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kredi notuna ilişkin, "(Kredi notumuzu koruduk) diye sevinmemiz istenebilir ama Türkiye'nin gerçekleri ile bu not örtüşmüyor. Doğrusu, ekonomik ve siyasi gelişmeler çerçevesinde bu notun arttırılmasıydı" ifadelerini kullandı.

Koçer, yazılı açıklamasında, Moody's'in Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve negatif not görünümünü teyit ettiğini hatırlattı.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Koçer "Bu açıklamanın ardından kredi notumuzu koruduk diye sevinmemiz istenebilir ama Türkiye'nin gerçekleri ile bu not örtüşmüyor. Doğrusu, ekonomik ve siyasi gelişmeler çerçevesinde bu notun arttırılmasıydı. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değiştirmese de, piyasaların beklentisi bu olsa da benim beklentim kredi notunun arttırılması yönündeydi" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu kuruluşların şeffaflığı ve gerçekçiliği tartışılır duruma gelmiştir"

Türkiye'nin bütçe disiplininin AB ülkelerine göre daha yüksek bir büyüme içerisinde olmasının, düşen petrol fiyatının pozitif etkisinin ve düşen cari açığın göz ardı edildiğini ifade eden Koçer, şunları kaydetti:

"7 Haziran öncesinden gelen bu kredi notu, yüzde 49,5'luk bir seçim sonucu ve güven oylamasından sonra iktidara gelen hükümetimizin 4 yıllık icraat ve istikrar dönemi dönemi açısından artmalıydı. Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu negatif olarak teyit ederken Rusya'nın notunu negatiften durağana yükseltmesi de ayrı bir ironi. Geçmişte bu konudaki çok tartışmalı kararlarında olduğu gibi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının şeffaflığı ve gerçekçiliği bir kez daha tartışılır duruma gelmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber