Kardeş okullar ağına kayıt olun

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Aralık 2015 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kardeş okullar ağına kayıt olun

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Kardeş Okullar Ağı Programı (ASPnet - Associated Schools Project Network) 1953 yılında kurulmuş, 181 ülkedeki 10,000'in üzerinde eğitim kurumunun yer aldığı bir eğitim ağıdır. Dünya Sorunları ve Birleşmiş Milletlerin Rolü, Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim, Barış ve İnsan Hakları ve Kültürlerarası Öğrenme temaları üzerine inşa edilmiş olan UNESCO Kardeş Okullar Ağı Programı, farklı ülke ve kıtalardaki okullar arasındaki bağlantıları ve projeleri destekleyip her düzeyden öğretmen ve öğrencileri bir araya getirerek uluslararası işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Ülkemizde ASPnet ağına üye olan okul sayısının artırılması hedeflenmektedir. Bu bağlamda, UNESCO Kardeş Okullar Ağı Programına ilişkin bir bilgi notu ve başvuru formu örneği ekte gönderilmekte olup iliniz okullarının söz konusu programa katılımının teşvik edilmesinin UNESCO eğitim hedeflerinin okullarımızda yaygınlaştırılması açısından önem taşıdığı değerlendirilmektedir.

Bilgilerini ve gönüllülük esasına dayalı olarak okulların söz konusu programa katılımının için gerekli olan belge ve kılavuzu bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber