Polisi vuran zanlıya, 47.5 yıl hapis istendi

ADANA'da cezaevi firarisi 31 yaşındaki Talip Özmen hakkında, kendisini yakalamak isteyen polis memurlarına ateş açarak bir polis memurunu yaraladığı iddiasıyla 47.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Aralık 2015 12:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Polisi vuran zanlıya, 47.5 yıl hapis istendi

Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği, cezaevi firarisi ve hakkında çok sayıda yakalama kararı bulunan Talip Özmen'in merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde bir evde saklandığı bilgisini aldı. Geçen 16 Ekim'de adrese giden polis ekipleri evin etrafını sararak güvenlik önlemi aldı. Kapıyı çalan polislere Özmen'in dayısının eşi 47 yaşındaki Aynur Akıska açtı. İçeri giren polislere Talip Özmen tabancasıyla ateş açtı. Açılan ateş sonucu polis memurlarından 44 yaşındaki Ali Andırınlıoğlu karnından yaralandı. Aynur Akıska da ayağından hafif yaralandı. Özmen, diğer polis memurları tarafından yakalandı. Yaralı polis memuru ile kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.

'HASMIM SANDIM'

Nöbetçi mahkemede tutuklanan Talip Özmen, polislerin kapıyı çaldığını duymadığını öne sürerek, "Yengemin, 'Yapmayın, vurmayın' dediğini duydum. Kapıdan ses gelince çıkıp baktım. İki kişinin ellerinde silahı bana doğrulttuğunu gördüm. Bunları hasımlarım zannettim. Bana polis olduklarını söylemediler. Ben de tabancamı çıkararak yere doğru bir kaç el ateş ettim" diye savunma yaptı.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Savcı, Talip Özmen hakkında kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs, basit yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından 47.5 yıl hapis, Aynur Akıska hakkında ise görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber