Yargıda kamplaşma var

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu'nda 3 dönem başkanlık yapan Yücel Sayman, yargı dahil ülkenin birçok kurumunda kamplaşma yaşandığını söyledi.

İnsanlara ?gerici, solcu, din düşmanı, dinci' gibi yaftalar yakıştırmanın tehlikeli bir hal aldığını belirten Sayman, İstanbul Barosu'nu da eleştirdi. Mevcut başkan Kazım Kolcuoğlu'nun ?özgürlükleri feda edip güvenlik adı altında baskıcı düzenlemeler getirilmesi'ne karşı çıkmadığını savunan Sayman, bu sebeple hafta sonu yapılacak seçimde başkanlığa aday olacağını açıkladı. Sayman, kapatılan Ankara Devlet Güvenlik Mahkemes'nin (DGM) Savcısı Nuh Mete Yüksel'in ?Alman casusu' suçlamaları sebebiyle 4 yıl önceki seçimlere katılamamıştı. Hakkında açılan davadan beraat eden Yücel Sayman, Çağdaş Avukatlar Grubu adına seçime katılıyor. 15 Ekim'de yapılacak seçimde 14 bin avukat oy kullanacak. Şu ana kadar 4 avukat başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Çağdaş Avukatlar Grubu adına Yücel Sayman'ın aday olduğu seçimlerde, Önce İlke grubu adına Kazım Kolcuoğlu, Hukukun Üstünlüğü Platformu adına Satılmış Şahin ve Hukuk Grubu adayı Ferit Hakan Baykal yarışacak.

Çağdaş Avukatlar Grubu'nun ön seçiminde 2 bin 500 avukatın oyuyla İstanbul Barosu Başkanlığı'na aday gösterilen Sayman, kamplaşmaları ortadan kaldırmak için göreve talip olduğunu söyledi. İstanbul Barosu'nda da kamplaşma yaşandığına dikkat çeken Sayman, bunu önlemek için farklı görüşlerin yönetimde temsil edilmelerini sağlayacaklarını ifade etti. Son zamanlarda 301 davalarının sebep olduğu kamplaşmaların demokrasi ve özgürlük anlayışını ortadan kaldırdığına vurgu yapan Sayman, baro yönetiminin 4 yıl boyunca çıkan yasalar ve uygulama açısından hep güvenlikten yana olmasına anlam veremediklerini anlattı. Sayman, ?Baro, laikliğin korunması için gerekiyorsa demokrasinin, özgürlüklerin feda edilebileceği bir anlayışa sahip. Baro 301'in yanında. Özgürlükten değil güvenlikten yana. Kendi görüşü olduğu için kaldırılmasını istemiyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber