13 ilde '17-25 Aralık' operasyonu

İstanbul başta olmak üzere 13 ilde, 17-25 Aralık operasyonunu yürüten emniyet görevlilerine yönelik "paralel yapı" operasyonu düzenlendi.

Haber Giriş : 08 Aralık 2015 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
13 ilde '17-25 Aralık' operasyonu

Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 13 ayrı ilde, 17 Aralık soruşturmasını yürüten emniyet görevlilerine yönelik "paralel yapı" operasyonu düzenlendi. 18 kişi gözaltına alındı. Aralarında Emniyet Müdürleri ve emniyet amirlerinin de bulunduğu 27 kişinin gözaltına alınacağı öğrenildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Aralık operasyonu yürüten emniyet görevlilerine yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 13 ayrı ilde emniyet görevlilerine yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve polis memurlarının da bulunduğu çok ayıda emniyet görevlisi gözaltına alındı. Hakkinda gözaltı kararı bulunan kişi sayısının 27 olduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, KOM Daire Başkan Yardımcısı Osman Balcı, KOM Daire Şube Müdürü Alparslan Çalışkan, eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ile Başkomiser Mehmet Akif Üner'in de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un aranılan adreste bulunamadığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar sorgulanmak üzere Fatih, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DARBE İDDİASI

17 Aralık 2013 tarihlerinde, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, işadamları, bürokratlar, banka müdürü, çeşitli düzeylerde kamu görevlileri ile 3 bakan çocuğunun olduğu kişiler hakkında görevi kötüye kullanma rüşvet ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık suçlamasıyla operasyon yapılarak, hükümete darbe yapıldığı ileri sürülmüştü.

22 TEMMUZ SORUŞTURMASINDA DA GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Gözaltına alınan Yasin Topçu, 'Neden gözaltına alındınız?' sorusuna "Nedenini biliyorsunuz" yanıtını verdi.

Topçu ve Üner daha önce 22 Temmuz soruşturması kapsamında da gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında;

* Ankara'da ekipler, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski Tokat Emniyet Müdürü Osman Balcı, emekli 2. sınıf emniyet müdürü Alparslan Çalışkan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği komiserlerinden Fatih Yardım ile Karabük Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünde görevli başpolis Hayri Akın'ı gözaltına aldı.

* Van'da bir polis gözaltına alındı

* Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü M.Y. gözaltında...

* Tokat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli görevli polis memuru Ö.A, evinde gözaltına alındı.

* Van İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru A.U., Bolu'da gözaltına alındı.

* Erzurum'da ekipler, bir başkomiser ile polis memurunu gözaltına aldı.

* Kars'ta da biri komiser yardımcısı, diğeri polis memuru 2 emniyet mensubu gözaltına alındı.

* Nevşehir'de bir polis memuru gözaltına alındı.

* Bilecik'te ekipler İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı M.S.S'yi gözaltına aldı.

Güncellemeler devam ediyor...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber