Öğrencilerle polis arasında olaylar çıktı: 12 gözaltı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) İHH İnsani Yardım Vakfı mensuplarının protesto gösterisine engel olmak isteyen bir grup öğrenciye polis ekipleri, tazyik su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis ekipleri 12 öğrenciyi plastik kelepçeyle gözaltına aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 13:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrencilerle polis arasında olaylar çıktı: 12 gözaltı

İHH İnsani Yardım Vakfı mensupları, dün stantlarının bir grup öğrenci tarafından kaldırılmak istenmesini ESOGÜ Meşelik Kampüsü'nde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde protesto etmek istedi. Kampüste toplanan karşıt görüşlü yaklaşık 100 öğrenci, bu protesto gösterisine izin vermek istemedi. Bunun üzerine tedbir alan polis ekipleri, bu öğrencileri dağılmaları hususunda uyardı. Burada beklemeye devam eden öğrencilere TOMA tazyikli suyla müdahale ederken, öğrenciler polise taş ve soda şişesi fırlattı.

Çevik kuvvet ile öğrenciler arasındaki kovalamaca, Endüstri Mühendisliği Fakültesi önüne kadar sürdü. Burada polis ekipleri, öğrencileri gözaltına almak istedi. Polis ile öğrenciler arasında çıkan arbede sonucu biber gazı da sıkılarak 12 öğrenci, yere yatırıldı ve elleri plastik kelepçeyle bağlandı. Gözaltına alınan 12 öğrenci Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer öğrencilerin bekleyişi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber