Cumhurbaşkanlığı 'Kültür Sanat' ödülleri verildi

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne Rasim Özdenören, Münir Özkul, Mehmet Genç, Orhan Gencebay ve Cemil Meriç ödüle layık görüldü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanlığı 'Kültür Sanat' ödülleri verildi

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Ülke ve millet olarak bizim için ne siyasi ne de ekonomik tehditler ıkıcıdır. Bizim için yıkıcı olacak olan vizyonumuzu kaybetmemizdir. Bizi ayakta tutan gücü çok iyi anlamalıyız. Kültür ve sanat alanı bu bakımdan çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödüllerinin temelindeki en önemli nokta da budur. Kököleri bu topraklarının derinlerine uzanan eserleri buram buram kendimiz kokan bu değerli insanlarımızı birkez daha saygıyla selamlıyorum.

"MİZAHI VE SEVGİYİ EN SAMİMİ, EN YALIN HALİYLE YANSITTI"

Bu yıl 90 yaşını geride bırakan sayın Münir Özkul 75 yılı bulan bir sanat hayatına sahip bir sanat çınarımızdır. Mizahı ve sevgiyi en samimi ve en yalın haliyle sanatına yansıtan Özkul'un yeni nesiller arasında da seviliyor olmasını ben buna bağlıyorum. Kimi zaman fakir ama gurulu aile babası kimi zaman vefakar bir öğretmen olarak gönlümüzdeki yerini korumaktadır.

"BİR NESLİN DEĞİL NESİLLERİN AĞABEYİDİR"

Sayın Rasim Özdenören 7 güzel adamdan biridir. Bir neslin değil nesillerin ağabeyidir. Benimde ağabeyimdir. Sayın Özdenören'in eserlerinin yeni kuşakları da aydınlatacağına da inanıyorum.

"VERDİĞİMİZ ÖDÜL KENDİSİNE KARŞI YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞIDIR"

Sayın Orhan Gencebay bir zaman itilen bir müzik türünün en önemli temsilcisidir. Onun sevdasınıda isyanını da doğru anlamayanlara inat milletimiz ona sahip çıkmış bağrına basmıştır. Bugün sayın Gencebay'a verdiğimiz bu ödülün kendisine yapılan haksızlığa karşı verildiğine inanıyorum.

Bugün bu anlamlı törenle bütün bu değerli sanatçılarımıza ve temsilcilerine ödüllerini veriyoruz. Birkez daha tebriklerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Törenimize iştrakimiz için teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne Rasim Özdenören, Münir Özkul, Mehmet Genç, Orhan Gencebay ve Cemil Meriç ödüle layık görüldü.

Ödül alacak isimler:

Münir Özkul (Oyuncu) - Ödülü kızı alacak

Rasim Özdenözeren (Yazar)

Mehmet Genç (Tarihçi)

Orhan Gencebay (Müzisyen)

Hüseyin Kutlu (Hattat)

Cemil Meriç (Yazar) - Ödülü kızı aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber