Erdoğan: 200 yıldır bitişimizi bekliyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"200 yıldır ülkemizin bitişini bekliyorlar çok şükür bu gerçekleşmedi" diyerek Putin'e göndermede bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: 200 yıldır bitişimizi bekliyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde, ödül alanları tebrik ederek, ülke ve millet adına ödül sahiplerine şükranlarını sundu.

Yunus Emre'nin "Her dem yeni doğarız. Bizden kim usanası" sözlerinin coğrafya ve milleti çok güzel anlattığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 200 yılımızın bu milletin bitişinin, tükenişinin, teslimiyetinin beklenişi ile geçtiğine inanıyorum. Yaşadığımız onca badireye, yaptığımız onca hataya, maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen hamdolsun böyle bir durum gerçekleşmedi ama aynı bekleyiş hala sürüyor. İşte 2015 yılı da bitmek üzere. Milletimiz yine dimdik ayakta. Yine kendisiyle birlikte tüm kardeşlerinin, dostlarının ümidi olan vasfını devam ettiriyor. Dünya, özellikle İslam dünyası yine Türkiye'ye bakıyor. Dünyadaki güç dengelerinin, bilim, teknoloji, sanat alanlarını da kapsayacak şekilde Batı'ya kaydığı bir dönemde biz hala kendimiz olmayı, müktesebatımızı korumayı hamdolsun başardık. Yeterli mi? Değil. Bunu artırmaya devam edeceğiz."

"Yerli ve milli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alacak isimlerden her birine bu gözle baktıklarını ve bu kişilerin eserlerini bu yaklaşımla anlamlı hale getirdiklerini aktararak, "Bu isimlerin hepsinin ortak özelliği, şahsımın her zaman ifade ettiği 'yerli ve milli' diyerek, ısrarla vurgulamaya çalıştığım çizginin kendi alanlarındaki en mümeyyiz temsilcileri olmalarıdır. Kökleri bu toprakların derinlerine uzanan, mazisi bu milletin geçmişine giden, eserleri buram buram kendimiz, özümüz, mayamız kokan bu değerli kültür sanat ve ilim insanlarımızı bir kez daha saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk sinemasına yaptığı büyük katkılar dolayısıyla sinema alanında Münir Özkul'un ödülünü kızı ile torunu Güner ve Süreyya Özkul'a verdi.

Edebiyat alanında Rasim Özdenören'e, müzik dalında ise Orhan Gencebay'a, tarih alanında Mehmet Genç'e, geleneksel sanat dalında Hüseyin Kutlu'ya ödüllerini veren Erdoğan, "Kültür ve Sanat Vefa Ödülü"nü de merhum Cemil Meriç adına kızı Ümit Meriç'e verdi. Ödüller alındığı sırada ödül alanların aileleri ve öğrencileri de sahneye davet edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber