Çocukla sigara içilmez levhası tasarlama rekoru kırdı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde sigaranın zararlarına ve pasif içiciliğe dikkat çekmek isteyen 970 öğrenci hazırladıkları pankartlarla "En Çok Çocukla Sigara İçilmez Levhası Tasarlama Rekoru" kırdı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte minikler tasarladıkları pankartlarla 'sigaraya hayır' dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2015 14:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Çocukla sigara içilmez levhası tasarlama rekoru kırdı

Kağıthane Belediyesi, 10 Aralık 2015 Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı. "Sağlıklı Bir Havada Büyümek Her Canlının Hakkıdır" sloganıyla düzenlenen etkinlikte 970 Kağıthaneli öğrenci tasarladığı Sigara İçilmez levhalarıyla Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığında En Çok Çocukla Sigara İçilmez Levhası Tasarlama Rekoru"nu kırdı.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullardaki çocukların katılımıyla Hasbahçe İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu'nda gerçekleşen rekor denemesine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı. Etkinlikte Çocukların ortak kararıyla sadece sigara içenlere değil sigara içmeyenlere de hitap ederek tasarlanan 3x5 metre boyutlarındaki levha ile "Dünyanın En Büyük Sigara İçilmez Levhası" ile de ikinci bir rekor kırıldı.

"SİGARA, HEM İÇENİ HEM SEVDİKLERİNİ ÖLDÜREN BİR BAĞIMLILIK"

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, etkinlikle sigaranın çevreye ve kişiye verdiği zarara dikkat etmek çekmek istediklerini belirtti. , Kılıç, " Bugün Dünya İnsan Hakları Günü. Biz bu münasebetle Hasbahçe İmam Hatip Orta Okulu'muzda öğrencilerimizle birlikte bir konuya dikkat çekmek için çalışma yaptık. Aynı zamanda bir rekor denemesinde bulunduk. 10 Aralık İnsan Hakları gününde sigara içmeyerek insanlara, çevresindeki tüm canlılara saygı gösterdikleri için sigara içmeyenlere teşekkür etkinliğiydi bu. 970 çocuğumuzla birlikte tüm sigara içmeyenlere teşekkürlerimizi ilettik. Aynı zamanda da rekor denemesinde bulunduk. En büyük 'sigara içilmez' pankartını çocuklarımız oluşturdu. Yine çocuklarımızın her biri çeşitli pankartlarla sigara içmeyen büyüklerine teşekkürlerini ilettiler. Sigara hem içeni hem sevdiklerini öldüren bir bağımlılık. Bu konuya dikkat çekmek istedik" şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK SİGARA İÇMEM REKORUNU KIRDIK"

Dünyanın en büyük rekorlarından birinin gerçekleştirildiğini ifade eden Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ise, "Türkiye çok sigara içen bir ülke. Maalesef dünyada ilk beş arasındayız sigara içme oranında. Her fırsatta insanları sigara içmemeye davet ediyoruz. Yıllarca maalesef sigara tehlike olarak görülmedi. Özellikle son yıllarda yasaları çıkardık. Yasayla da bitmiyor insanların beyninde bunu unutmaları lazım. Bugün Kağıthane Belediyesi'yle 12 yıl önce bu mücadeleyi başlattı. Dünyanın en büyük sigara içmem rekorunu gerçekleştirdik" diye konuştu.

"AİLEMDEN BİRİSİ SİGARA YÜZÜNDEN ÖLDÜ"

Hazırladığı pankartla sigaranın zararını göstermeye çalıştığını söyleyen Abdulkadir Eren, "Ailemden birisi sigara yüzünden öldü. Ben bu nedenle içme sigarayı kal hayatta diyorum" şeklinde konuştu.

Çevresinde sigara içen herkesi uyardığını belirten Mustafa Arda, "Babam çok sigara içiyor bırakamıyor. Babam sadece kendini değil bizi de düşünmüyor. Sigara dumanı akciğerlerimize zarar veriyor" dedi.

"SİGARA ÇEVREYE ZARAR VEREN BİR BAĞLILIK"

Sigaranın çevreye zarar veren bir bağımlılık olduğunu dile getiren Begüm Özcan ise, "Babam bana söz veriyor ama bırakamıyor. İçinde bağlayıcı nikotin var sigaranın bundan kurtulmak isteyenler sigara bırakma hattını arayabilirler. Bundan kurtulmak çok zor değil. Ama kullanmayı bırakmalılar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber