Milli Piyango ihalesinde ikinci yatırımcı sözleşmeyi imzalamadı

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'nin, ÖİB'den istediği ek süre doldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2015 20:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Milli Piyango ihalesinde ikinci yatırımcı sözleşmeyi imzalamadı

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu (OGG) lisans sözleşmesini imzalamadı.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubunun (OGG) lisans sözleşmesi imzalanması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) istediği ek süre doldu.

İhalede en yüksek teklifi veren Net Şans-Hitay OGG'nin ardından, en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG de lisans sözleşmesini imzalamadı.

ÖİB'den istediği süre dolan ERG-Ahlatcı OGG'nin, gerekli yükümlülükleri yerine getirmemesi üzerine geçici teminatlar irat kaydedildi.

Şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi için 15 Temmuz 2014'te gerçekleştirilen ihalede, en yüksek teklif, 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile Net Şans-Hitay OGG'den gelmişti. Daha sonraki süreçte ÖİB, Net Şans-Hitay OGG'yi lisans sözleşmesi imzalamak için davet etmiş, söz konusu ortak girişim grubunun talebi üzerine verilen süre, 26 Şubat 2015'ten 15 Nisan 2015'e uzatılmıştı. Net Şans-Hitay OGG'nin bu sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine ÖİB, 2 milyar 750 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'ye lisans sözleşmesinin imzalanması için 22 Nisan 2015'te davet yazısı göndererek süreci devam ettirmişti. Bu grubun da ÖİB'den istediği süre bugün doldu.

Özelleştirme Yüksek Kurulunun 12 Eylül 2003 tarihli kararıyla şans oyunlarının özelleştirilmesi için işlemler başlamış ve bu kapsamda ilk ihale de 7 Mayıs 2009'da yapılmış ancak teklif sahiplerinin açık artırmada fiyatı yükseltmemeleri sonucunda ihale iptal edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber