Askerliğini öğretmen olarak yapanlara hangi maaş ödenir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Aralık 2015 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askerliğini öğretmen olarak yapanlara hangi maaş ödenir?

Askerliğini öğretmen olarak yapanlara hangi maaş ödeneceği hususu; 06.07.2005 Tarihli ve 25867 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Askerlik Yükümlülüğünü Milli Eğitim Bakanlığı Emrinde Öğretmen Olarak Yerine Getirecekler Hakkında Yönetmeliğinin "Özlük hakları" başlıklı 14. maddesinde yer almaktadır.

Özlük hakları

Madde 14 Milli Eğitim Bakanlığı emrinde öğretmen olarak görev alacak 1111 ve 1076 sayılı Kanunlara tabi yükümlülerin özlük hakları aşağıda belirtilmiştir:

a) 1076 sayılı Kanuna tabi yükümlülerden, Milli Eğitim Bakanlığı emrinde öğretmen olarak görev yapmak üzere ayrılanlara, fiilen öğretmenlik görevine başladıkları tarihten itibaren 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda asteğmenler için tespit edilen aylık, ödenek, yardım ve tazminatlar Milli Eğitim Bakanlığınca ödenir ve bu yükümlülerin aylıklarından Ordu Yardımlaşma Kurumu aidatı kesilir. Bunlara öğretmenlikten dolayı ayrıca bir ücret ödenmez.

b) 1111 sayılı Kanuna tabi yükümlülerden;

1) Askerlik hizmetine başlamadan önce Bakanlık kadrolarında öğretmen olanlar ile Devlet memuru olarak çalışanların önceki memuriyetleri itibariyle hak kazandıkları maaşları, fiilen öğretmenliğe başladıkları tarihten itibaren Milli Eğitim Bakanlığınca ödenir.

2) Daha önce memuriyet görevinde bulunmayanların, fiilen öğretmenliğe başladıkları tarihten itibaren 657 sayılı Kanun hükümlerine göre intibakları yapılır ve maaşları Milli Eğitim Bakanlığınca ödenir.

c) Bu Yönetmelik hükümlerine göre öğretmen olarak görev alanlar hakkında sicil raporu düzenlenmez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber