Mersin Üniversitesi'nde anma etkinliğine taşlı tepki: 25 gözaltı

MERSİN Üniversitesi'nde merhum Hüseyin Nihal Atsız için düzenlenen anma etkinliğine tepki gösterip polisi taşlayan sol görüşlü öğrencilere müdahale edildi. Çıkan arbedede 2 polis yaralanırken, 25 kişi de gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Aralık 2015 17:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Mersin Üniversitesi'nde anma etkinliğine taşlı tepki: 25 gözaltı

Çiftlikköy Kampusu Prof.Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde, merhum Hüseyin Nihal Atsız'ın ölüm yıldönümünde sağ görüşlü öğrenciler anma etkinliği düzenledi. Çok sayıda polis de çevrede güvenlik önlemi aldı. Bu sırada etkinliğin düzenlenmesine tepki gösteren sol görüşlü yaklaşık 200 öğrenci, halaylar eşliğinde 'Polis üniversiteden defol', 'Faşizm döktüğü kanda boğulacak', 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek', 'Biji Serok Apo' sloganları attı.

Polis ekipleri de megafonla uyarılarda bulunularak, sol görüşlü öğrencilerin dağılmasını istendi. Ancak, sol görüşlü öğrenciler dağılmayıp, polisi taşlayınca, TOMA destekli Çevik Kuvvet ekipleri bu öğrencilere müdahale etti. Biber gazı da sıkılan öğrenciler kaçarken çöp konteynırlarını devirip yola barikat kurmaya çalıştı. Dağıtılan öğrencilerin 25'i gözaltına alındı. Arbede sırasında başına taş isabet eden 2 polis memuru Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber