'Dilek Doğan' davasında polise 26.5 yıl hapsi istemi

İstanbul Sarıyer'de terör operasyonu sırasında Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı, hazırlanan iddianamede özel harekat polisi Y.M. hakkında 'Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçundan 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Aralık 2015 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Dilek Doğan' davasında polise 26.5 yıl hapsi istemi

Y.M. hakkındaki iddianame İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, "Olayın, polis memuru Y. M. tarafından farklı, şikayetçiler tarafından farklı anlatıldığı, patlama anına ait bir görüntü olmadığı gibi, şüpheli ve şikayetçilerin dışında, hiç kimsenin silahın patlama anında tarafları görmediği, patlama ile birlikte Dilek Doğan'ın yaralanarak yere düştüğü" değerlendirmesine yer verildi.

Adli kontrol ile serbest bırakılan polis Y.M. ifadesinde ağabey Mehmet Doğan'ın tüfeğine doğru hamle yaptığını, hepsinin birden kendisini kollarından elbise ve tüfeğinden tutup salona doğru çektikleri sırada, kendisini geriye çekmek istediği anda tüfeğin patladığını ve genç kızın vurulduğunu öne sürdü. Doğan ise polisin dış kapıdan koşarak içeri girdiğini, kendisinin ellerini havaya kaldırarak 'sakin ol' dediğini, ancak tüfeğin ateşlendiğini, elinin tüfeğe kesinlikle değmediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber