Çukurova Üniversitesinde yemek protestosu: 20 gözaltı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇUKUROVA Üniversitesi Ç.Ü yemekhanesindeki üç çeşit yemeğin fiyatının 1.5 YTL'den 2 YTL'ye yükseltilmesini protesto eden 20 öğrenci çıkan arbedenin ardından gözaltına alındı.

Ç.Ü. Merkez Kafeterya önünde toplanan 20 öğrenci, masalarla kafeteryanın girişini kapatarak yemek yemeye gelen öğrencileri engelledi. Ardından da davul ve def çalıp eylem yapan öğrenciler, içeri almadıkları öğrencilere sandviç dağıttı. Bu sırada üniversitenin özel güvenlik görevlileri, öğrencilerin eyleminin yasal olmadığını belirterek, dağılmalarını istedi. Ancak öğrenciler eylemlerini sürdürünce çağrılan Çevik Kuvvet polisi müdahale etti. Polis, çembere aldığı öğrencileri gözaltına almak isteyince arbede çıktı. Polis, direnip kendini yere atan 20 öğrenciyi sürükleyerek ekip minibüslerine taşıdı ve gözaltına aldı. Arbede sırasında yere dökülen sandviçler toplandı, masalar da kaldırılarak diğer öğrencilerin yemekhaneye girmesi sağlandı.

Olaylardan sonra kafeteryaya gelen Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yemek ücretindeki artışın günlük fişlerde geçerli olduğunu belirtti. Rektör Akınoğlu, ?Bu zammın amacı öğrencileri haftalık yemek fişi almaya teşvik etmek. Bir hafta içinde ne kadar yemek talebi olduğunu öğrenip ona göre yemek siparişi vereceğiz. Böylece israfın önüne geçeceğiz. Günlük fiş alanların yemek bedeli 2 YTL, bir haftalık fiş alanlar için yemek ücreti ise hala 1.5 YTL? dedi.

İKİNCİ EYLEME MÜDAHALE

Bu arada arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterin 50 kadar öğrenci, kafeteryanın merdivenlerine oturarak alkışlı eylem başlattı. Gözaltına aldığı 20 öğrenciye polis karakoluna götüren Çevik Kuvvet polisi tekrar kafeteryaya dönerek arkadaşları için eylem yapan diğer gruba müdahale etti. Polis, müdahale ettiği bu grubu kafeterya önünden uzaklaştırdı. Öğrenciler bahçede bir süre daha alkışlı eyleme devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber