MEB, rehber öğretmenin sorununu, yorumla çözecek

MEB, rehber öğretmenlerin yönetici görevlendirmede yaşayacağı sorunu, yorumla çözecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Aralık 2015 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, rehber öğretmenin sorununu, yorumla çözecek

Bugün yapmış olduğumuz haberde, MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğindeki bir ifadeyi analiz etmiş ve bu ifadeden dolayı rehber öğretmenlerin hiçbir okula yönetici olamayacağını belirtmiştik.

Söz konusu yönetmelik hükmü şu şekildedir:

"Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartlar
Madde 5- (c) "Görevlendirileceği eğitim kurumunun türü itibarıyla öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak."

Buradaki ve bağlacı gereğince bir yönetici atayabilmek için fıkrada geçen her iki şartın da taşınması gerekiyor.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, bu habere yönelik olarak, sosyal medya hesabı üzerinden uzun bir açıklama yayımladı.

Açıklamanın haberimizle ilgili bölümü şu şekildedir:

"Öte yandan, Rehberlik alan öğretmenlerinin ders görevi olmadığından, hükmün "... görevlendirileceği eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak." kısmı bu öğretmenler bakımından herhangi bir bağlayıcılık teşkil etmeyecektir. Yani rehberlik alan öğretmenleri, hükmün "Görevlendirileceği eğitim kurumunun türü itibarıyla öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak." kısmı kapsamında değerlendirilecek ve önceden olduğu gibi öğretmen olarak atanabildikleri her eğitim kurumuna yönetici olarak görevlendirilebileceklerdir"

Görüldüğü üzere, MEB, fıkrada geçen "ve" ifadesinden kaynaklı, rehber öğretmenlerin yönetici olarak görevlendirilememe sorununu, yorumla aşacaktır. Yorumla diyoruz zira madde metni her iki şartın da taşınmasını öngörmesine rağmen, MEB, sorun oluşturan ve bir gereklilik olan ikinci kısmın bağlayıcılık taşımadığını ifade etmektedir.

Ancak, yönetici olarak görevlendirilecek bir rehber öğretmene karşı açılacak davada, yargının MEB gibi yorumla sorunu çözeceğini düşünmüyoruz.

Dolaysıyla imkan ve zaman varken, yönetmeliğin değiştirilmesinde fayda bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber