'Ambulans 10 dakika geç kalsa Sağlık Bakanını arar'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "(Cumhurbaşkanı Erdoğan) Bir sağlık bakanından çok Sağlık Bakanlığı yapıyor. Gecenin bir ikisi demeden herhangi bir aksama oluyorsa, hatta ambulans 10 dakika geç kalmış diye Sağlık Bakanını ve ilgilileri arıyorsa, bu bir öz değerleri olan bir anlayışı olmaktan kaynaklı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2015 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ambulans 10 dakika geç kalsa Sağlık Bakanını arar'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, artan terör olaylarına ilişkin "Kim hangi tuzağı kurarsa kursun, kim hangi oyunları oynamak isterse istesin, bu millet, medeniyet değerleriyle birlikte tarihi geleceğe yolculuğunu yine güçlü değerleri ile birlikte yapacaktır" dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni'ne katılan Müezzinoğlu, üniversite tanıtımının yapılması ve tıp fakültesi hakkında bilgi verilmesinin ardından konuşma yaptı.

Hekimliğin dünyanın en zor ancak en onurlu mesleklerinden biri olduğunu belirten Müezzinoğlu, sağlık hizmetinin insana hizmet anlayışına dayandığını söyledi.

Müezzinoğlu, "İnsanın acısını paylaşmak gibi bir sorumluluğu üstlenmişlerdir. Hekim, hemşire, sağlık çalışanının hasta ile göz göze geldiği andan itibaren paylaşmaya başlar. Bu mesleğin farklı bir kutsallığı, farklı bir onuru ve saygınlığı vardır. Bütün bu mutlulukları yakalayabilmek için devamlı bilgi ve kendimizi yenileme peşinde koşmak durumundayız" dedi.

Hekim adaylarına seslenen Müezzinoğlu, hayatı boyunca kendisine ilke edindiği üç değeri paylaştı. Gençlere, dürüst, güvenilir ve çalışkan olmaktan asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunan Müezzinoğlu, "Dünyaya tesadüfen, rastgele gelmiş bir birey değiliz. Ailemiz, vatanımız, ülkemiz ve bayrağımız var. Bir milletin bir vatanın vatandaşlarıyız, bir bayrağın mensuplarıyız, bu milletin öz değerleri var. Öz değer, öz güven ve öz saygıdan vazgeçmeyin" diye konuştu. Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Biz bir medeniyetin mensuplarıyız. Bunun en güçlü ayağı ilim ve irfandır. Diğer güçlü ayağı hak ve adalettir, barış ve huzurdan yana olan bir anlayışın mensubu olmak. Bugün insanlığın da ihtiyacı olan bu üç temel düşüncedir.

Kendinize olan saygınızı asla yıpratmayın. Bu başkasının size saygı duymasını sağlayacak olan öz güvendir. Ben Mehmet Müezzinoğlu olarak, kendime öz güvenimi kaybetmediğim sürece, bütün engelleri aşabilme iradesi bende evet. Zorluklar olabilir ama zorlukları ve sıkıntıları aşabilme iradesini aşabildiğin zaman başarıyı yakalayabileceksiniz."

"Türk vatandaşı olmak en büyük zenginliğim"

Türkiye'ye yabancı uyruklu öğrenci statüsüyle 14 yaşında geldiğini anlatan Müezzinoğlu, 28 yaşında dünya vatandaşı olarak bu ülkede dahiliye ihtisasını yaptığını, daha sonraki süreçte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu anlattı.

Türk vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu milletin ferdi, medeniyet anlayışının bir mensubu olmak benim hayatımın en büyük zenginliğidir. Zorluklardan ve sıkıntılardan şikayet ettin mi diyorsanız en çok zorlukları ve sıkıntıları seviyorum. Çünkü onlar bana hayatı öğretti. Zorlukları ve sıkıntıları sakın ha düşman gibi görmeyin. Onlar sizi hayata alıştıran en büyük güç kaynağınız olmalı. Bugün karşınıza bakan olarak geldim. Kimin karşısına çıkarsanız çıkın adam olarak çıkmaktan vazgeçmeyin" dedi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sağlık alanındaki duyarlılığından dolayı teşekkür eden Müezzinoğlu, "Bir sağlık bakanından çok Sağlık Bakanlığı yapıyor. Gecenin bir ikisi demeden herhangi bir aksama oluyorsa, hatta ambulans gitmemiş diye Sağlık Bakanını ve ilgilileri arıyorsa, bu bir öz değerleri olan bir anlayışı olmaktan kaynaklı. Gecenin 1-2'si, çözüm üretme sorumluluğu üstlenmesiydi dünya ile yarışan bir konumda olamazdık" değerlendirmesinde bulundu.

"Sağlıklı yaşam kültürünü teşviki gündeme getireceğiz"

Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak 40 bin yatak kapasiteli 250 hastanenin inşaatına devam ettiklerini belirterek, yeni ihalesi yapılacak olanlarla birlikte bu rakamın 50 bin yatak kapasitesine ulaşacağını söyledi.

Şu anda 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin inşaatlarının devam ettiğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Önümüzdeki yıl bugünlerde Mersin ve Bilkent'teki hizmete girecek. Yine önümüzdeki bir yıl içinde ilave olarak yaklaşık 15 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin ihaleleri yapılacak" diye konuştu. Müezzinoğlu, tüm bu dönüşümün 3 yıl içinde bitirileceğini aktardı.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Kim hangi tuzağı kurarsa kursun, kim hangi oyunları oynamak isterse istesin bu millet medeniyet değerleriyle birlikte tarihi geleceğe yolculuğunu yine güçlü değerleri ile birlikte yapacaktır" dedi. Müezzinoğlu, bu aşamada, her meslek sahibi ve vatandaş gibi sağlık çalışanlarının da üstlerine düşen sorumluluğu yerine getireceğinden şüphe duymadığını dile getirdi.

Her alanda başarı elde edilebilmesi için toplumların fiziken, ruhen ve sosyal yönden sağlıklı olması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, Türkiye'nin bu dinamiklere sahip olduğunu bildirdi. Müezzinoğlu, bunları yapabilmenin bir farklılık olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle biz önümüzdeki dönemde 'sağlıklı yaşam kültürünü teşvik' diye yeni bir bakış açısını Türk toplumunun ve insanımızın gündemine getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, hekimlerin giydiği beyaz önlüğün temizlik ve güven anlamına geldiğini belirterek, "Değerli olan önlüğü bembeyaz ve tertemiz çıkarabilmektir" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu bir kez daha beyaz önlük giydi

Konuşmaların ardından Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.

Törende, Bakan Müezzinoğlu yıllar önce giydiği beyaz önlüğü sembolik olarak bir kez daha giydi. Müezzinoğlu, tüm öğrencilere mesleği bırakırken önlüğünü bembeyaz ve tertemiz bir şekilde çıkarması temennisinde bulunarak, "Bu önlük, gerçekten çok kutsal. Siyasetin S'sini sevmem. Biri bana doktor deyince gerçekten çok mutlu oluyorum demiştim. En çok neyi özlüyorsunuz derseniz eğer, ben en çok bu önlüğü özlüyorum. Bugün de sembolik de olsa bu özlemi giderdiği için değerli Rektörümüz Metin Doğan'a teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber