Canlı bombaya gölge gibi takip

Samsun'dan otobüse binen DAEŞ'li canlı bombayı iki polis K. Maraş'a kadar göz hapsine aldı. İki polis otogarda canlı bombaya kelepçeyi taktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Aralık 2015 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Canlı bombaya gölge gibi takip

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na intihar saldırısı planladığı iddiasıyla aranan ve Kahramanmaraş'ta yakalanan DAEŞ'li canlı bombayla ilgili operasyonun ayrıntılarına SABAH ulaştı. Suriye uyruklu DAEŞ'li 26 yaşındaki Muhammed Raghil Al Hardani'nin intihar saldırısı yapacağı bilgisine ulaşılması üzerine Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, alarma geçti. ABD Konsolosluğu güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, Hardani'nin fotoğrafı tüm emniyet birimlerine gönderildi. Samsun'da Harmani'ye benzeyen bir kişinin görüldüğü ihbarı geldi. Bunun üzerine bir ekip havalimanı, otogar ve tren istasyonlarında pusu kurdu.


700 KİLOMETRELİK YOLCULUK

Teröristin Samsun'da otogarda Kahramanmaraş' a gitmek üzere otobüs bileti aldığı belirlendi. Bunun üzerine 2 sivil polis, yolcu kılığında otobüse binerek Hardani'yi yolda inmesi ya da biriyle buluşması ihtimali üzerine Kahramanmaraş'a kadar tam 700 kilometre göz hapsine aldı. Polisler, mesaj ile her 20 dakikada bir yetkililere bilgi verdi. Kahramanmaraş polisi, sabaha karşı saat 04.00'te kent girişinde rutin trafik kontrolü yapıyor görüntüsü ile otobüsü durdurdu. Otobüsteki polisler de teröristin kollarına kelepçeyi taktı. DAEŞ'li teröristin Suriye'den giriş yaptıktan sonra fiziki takipten kurtulmak için 4-5 il dolaşıp Samsun'a gittiği öğrenildi. Teröristin, Gaziantep'e gidip intihar yeleği almayı planladığı öğrenildi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Hardani tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber