İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şırnak'ta eller tetikte: Sokak ortasında çatışma

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK'lı teröristlere karşı komandoların desteği ve tankların eşliğinde başlatılan operasyonlar sokak sokak devam ediyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta eller tetikte: Sokak ortasında çatışma

25 TERÖRİST ETKİSİZ

ŞIRNAK'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde jandarma komandoların desteği ve tanklar eşliğinde başlatılan operasyonlar devam ediyor.

KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Cizre'deki operasyon, daha çok Cudi, Nur, Sur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşıyor. Cizre'de tankların eşliğinde Cudi Mahallesi'ne giren jandarma komandolarıyla barikat kuran teröristler arasında zaman zaman çatışmalar çıktı. Çatışma sırasında 45 yaşındaki Hediye Şen yaşamını yitirdi. Şen'in 4 çocuk annesi olduğu belirtildi. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor.

Silopi ilçesinde de çatışmalar daha çok Başak ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştı. Nuh Mahallesi'nde ise güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlendi. Teröristlerin yola döşediği bombanın zırhlı araç geçtikten sonra patlaması sonucu can kaybı yaşanmazken çevredeki araç ve evlerde hasar meydana geldi. İlçede gün boyunca patlama ve silah sesleri yankılandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Silopi ve Cizre'de düzenlenen operasyonlarla ilgili internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada, Cizre'de 24, Silopi'de 1 olmak üzere 25 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

KEPENKLER AÇILMADI

Şırnak kent merkezinde esnaf, Cizre ve Silopi ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto için dün kepenkleri açmadı, şehiriçi ulaşımı sağlayan belediye otobüsleri ve minibüsler de sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Şırnak'ta merkezdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin bir bölümü de okullara gitmedi. Sokakların boş olduğu şehir merkezinde gergin bekleyiş devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber