Engelli çocuklara işkence:Bakanlık harekete geçti

Kocaeli'de bulunan gençlik, eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çocuklara kötü muamele yapıldığı ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli çocuklara işkence:Bakanlık harekete geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kartepe Köseköy Gençlik eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli çocuklara işkence yapıldığına yönelik görüntülerin ortaya çıkması üzerine harekete geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun talimatıyla soruşturma açılarak, iki müfettiş görevlendirildi. Bakanlığa bağlı Köseköy Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde çekilen görüntülerde, yaramazlık yapan engelli çocukların elbiseleri ile banyoya sokulduğu, önce sıcak ardından soğuk su ile yıkandığı; kadın eğitmenin yere yatırdığı engelli bir çocuğun boğazını sıktığı, Tokat attığı ve tehdit ettiği; diğer çalışanların ise kahkaha atarak izlediği ortaya çıkmıştı.

"En az 2 yıl öncesine ait"

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Haberlerde yer alan fotoğraf ve görüntülerin en az 2 yıl öncesine ait olduğu tespit edilmiştir. Olayda adı geçen ve hizmet alım yoluyla kurumda çalışan M.A'nın iş akdi feshedilmiştir. Konuyla ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Haberde yer alan iddialara yönelik Bakan Ramazanoğlu'nun talimatıyla soruşturma açıldığı, iki müfettişin görevlendirildiği belirtilerek, soruşturmanın neticesine göre sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin tereddüt göstermeden gerçekleştirileceği bildirildi.

Dayak iddialarını kamera var diye yalanlamışlar

Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım elemanı M.A.'nın engelli çocuklara yaptığı işkenceler Facebook'ta bir kişi tarafından yayınlanmıştı.

Görevli M.A.'nın engelli bir çocuğu yere yatırıp döverken, "Ne dedim ben sana? Nereden geldin buraya şimdi? Şimdi geldiğin yere kalkıp gidip oturuyorsun. Kalk" diye bağırması, banyoya aldığı çocuğa hakaret edip boynundan içeri soktuğu hortumla su tutması görüntülerde yer aldı.

Görüntülerde aynı görevli, arkasını dönen çocuğun pantolonundan içeri hortumla su tutarken gülerek, "Isır ısır e..... e...k. Beyzade misin sen? Senin istediğin mi olacak?" diyerek eziyette bulunuyor. Kameranın gerisinde bulunan bir erkek görevlinin ise, "Bir sesini çıkart, zorla götüreceğim seni" diye tehdit ettiği, arkadaşının yaptıklarına gülerek katıldığı anlaşılıyor.

'Sesler geliyordu'

Rehabilitasyon Merkezi'nin bulunduğu sokaktaki bir ilkokulda bulunan görevli, okula çok yakın olduğunu, zaman zaman sesler geldiğini anlatarak, "Dayak atılıp atılmadığını sorduk. Kameraların olduğunu söyleyerek dayak atılamayacağını söylediler" dedi.

Engelli çocuğu hortumla ıslatırken kahkahalar atan bakıcı M.A. Kocaeli Valliliği tarafından görevden alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber