Diyarbakır Müftüsü: Bölgedeki 18 camide ibadet yapılamıyor

Diyarbakır Müftüsü İşleyen: "Diyarbakır'ın fethinin sembolü olan ve ülkemizdeki, hatta İslam dünyasındaki en eski camilerden bir tanesi olma unvanını taşıyan Ulu Cami'de Mevlit Kandili programını yapmak gerekirken, bu sıkıntılardan dolayı Ulu Cami'de değil, Diclekent'teki Cebelenur Camisi'nde programımızı icra edeceğiz" - "Bölgedeki 18 camide ibadet edilemiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2015 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır Müftüsü: Bölgedeki 18 camide ibadet yapılamıyor

Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen, "Diyarbakır'ın fethinin sembolü olan ve ülkemizdeki hatta İslam dünyasındaki en eski camilerden bir tanesi olma unvanını taşıyan Ulu Cami'de Mevlit Kandili programını yapmak gerekirken, bu sıkıntılardan dolayı Ulu Cami'de değil, Diclekent'teki Cebelenur Camisi'nde programımızı icra edeceğiz" dedi.

İşleyen, İl Müftülüğünde Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırılar nedeniyle bölgede ibadethanelerin zarar gördüğünü belirterek, bir takım insanların ellerine silah alarak güvenliği tehdit etmesinden dolayı, devlet yetkililerinin de sorunu bertaraf etmek için vazifelerini yapmak için çaba gösterdiğini söyledi.

Bölgede okul, iş yeri ve otellerin yanı sıra ibadethanelerin de zarar gördüğünü ifade eden İşleyen, yaşananlardan dolayı endişe duyduklarını dile getirdi.

"Diyarbakır'ın fethinin sembolü olan ve ülkemizdeki hatta İslam dünyasındaki en eski camilerden bir tanesi olma unvanını taşıyan Ulu Cami'de Mevlit Kandili programını yapmak gerekirken, bu sıkıntılardan dolayı Ulu Cami'de değil, Diclekent'teki Cebelenur Camisi'nde programımızı icra edeceğiz" diyen İşleyen, ibadetin yapılmasına engel olacak bu yanlışın içinden biran önce çıkılması gerektiğini aktardı.

İşleyen, "Bölgedeki 18 camide şu anda ibadet edilemiyor. İnsanlarımızın işinin başına geçmesi, öğrencilerimizin okuluna, cemaatimizin camisine gidebilmesi için bir an önce şiddetten, terörden vazgeçilmesi gerekir" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber