CHP'de Gözler İstanbul ve Ankara'ya odaklandı

CHP'de 16-17 Ocak'ta yapılacak kurultay öncesi son il kongreleri bu hafta sonu gerçekleştirilecek.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de Gözler İstanbul ve Ankara'ya odaklandı

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Partide gözler özellikle iki büyük kente yapılacak kongrelere çevrilecek. 64 kurultay delegesi seçilecek Ankara ile 176 kurultay delegesi seçilecek İstanbul'daki yarışlar genel başkan adaylarını da yakından ilgilendiriyor. Kulislerde her iki kongrenin de çarşaf listeyle yapılacak olması nedeniyle, çıkacak delegelerin kurultayda "blok oy" vermeyeceğinin altı özenle çiziliyor.

20'yi aşkın ismin adaylık niyetini açıkladığı İstanbul'da yarışın Parti Meclisi üyesi Cemal Canpolat ile eski vekiller Kadir Gökmen Öğüt ve Müslim Sarı arasında geçeceği değerlendiriliyor. Eski vekillerden Süleyman Çelebi'nin de önemli bir desteğe ulaşabileceği konuşuluyor. Bazı partili milletvekillerinin, "İstanbul'daki belediye başkanlarına karşı dik durabilecek bir il başkanı" arayışında olduklarını yüksek sesle dillendirdikleri belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir ismi işaret etmeyi düşünmediği, belediye başkanlarının konuyla ilgili görüşme taleplerini de reddettiği öğrenildi.

Ankara'da ise mevcut il başkanı Adnan Keskin ile milletvekili adayı Hikmet Tepe arasında iki adaylı bir yarış yaşanacak. Genel merkez ile Ankaralı belediye başkanlarının desteğini alan Keskin'in seçilmesinde sorun yaşanmayacağı belirtiliyor. Tepe'yi ise bazı milletvekilleri destekliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber