Picasso musun Recep Bey!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'i karıştıracak tablo skandalı. AKP Milletvekili Recep Garip'in, TBMM lokantasına asılan 5 resmi için 20 bin YTL aldığı öne sürüldü. 'Ressam Vekil' 'Tablolarımın tanesi 20 bin YTL. Sadece masrafları talep ettim' dedi ama aldığı parayı hatırlayamadı. CHP soru önergesi hazırlıyor

AKP'nin şair ve ressam milletvekili Recep Garip'in, TBMM'nin yeni lokantası için yaptığı tablolar büyük eleştiri almıştı. Sanatsal yönden tartışılan tablolarda Türk Bayrağı'nın ters yönde çizilmesi de CHP'lilerin soru önergesine konu olmuştu.

AKP'li Garip'in Meclis lokantasının duvarlarına asılan 5 tablosu, şimdi daha büyük bir skandala neden olacak gibi. Çünkü hibe olduğu zannedilen tablolar için TBMM yönetiminin Garip'e, 'masraf' adı altında 20 bin YTL para ödediği ileri sürüldü.

ALDIĞI SADECE MASRAF

Kulislerde yüksek sesle dillendirilen bu gelişme, CHP'yi de harekete geçirdi. CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, AKP'li Garip'e tablo başına 4 bin YTL masraf bedeli ödendiğine ilişkin iddiayı, bu hafta soru önergesi ile Meclis gündemine taşıyacak. 'Masraf' adı altında ödendiği ileri sürülen rakam toplam rakam 20 bin YTL olunca, AKP'nin ressam milletvekili Garip'e konuyu sordum. Garip, 'Tablolarımın tanesi 20 bin YTL'dir. Ben sadece masrafları talep ettim' yanıtını verdi. Meclis'ten masraf adı altında para aldığını doğrulayan ancak aldığı rakamı hatırlamadığını söyleyen Garip, 'Neden bu konu sürekli gündeme geliyor. Bence bir AKP'linin ressam olmasını kaldıramıyorlar. Yine de soru önergesi verebilirler. Benim veremeyecek hesabım yok' diyerek CHP'lileri suçladı.

CHP: KRİTERİNİZ NE?

Kaya'nın soru önergesinde yer alacak sorular arasında, 'Tablo masraflarının hangi kriterlere göre tespit edildiği' olacak. Meclis yönetiminin hangi kalemleri göstererek, Garip'e para ödediği de yine önergede yer alacak.

Peki sadece masraf olarak 20 bin YTL ödendiği söylenen tablolar bu kadar eder mi? CHP'liler, müzayedelerde Nuri İyem, Ali Çelebi gibi ünlü ressamların tablolarının 22 bin YTL, Fikret Mualla'nın tablolarının ise 44 bin YTL'den başladığını hatırlatıyor. Kim haklı kim haksız sorusunun yanıtı, TBMM yönetiminin Yılmaz Kaya'ya 'masraf' adı altında ödediği paranın ne kadar olduğunu açıklamasından sonra ortaya çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber