Sur'da Hendek yıkan kucaklaşma

Sur'u yakıp yıkan teröristlerden bunalan vatandaş asker ve polise tam destek vererek operasyonların sonuna kadar sürdürülmesini istedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 06:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sur'da Hendek yıkan kucaklaşma

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde yaşayan ve operasyon bölgesinde teröristlerin kıskacında kalan halk askere sığındı. Vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildi. Güvenlik güçlerinin kontrol ettiği evlerde yaşayan vatandaşlar, "Biz 14-15 yaşındaki çocuklardan tokat yiyorduk. Bugüne kadar neredeydiniz? Geç de olsa geldiniz. Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın" diyerek, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonları destekledi.

Bunlar Kürt değil

Yaşlı bir vatandaş ise 59 yıldır Sur'da yaşadığını aktararak" Son 5 senedir yaşadıklarımı keşke ölseydim de yaşamasaydım. Kim bu adamlar? Bunlar, buraların çocukları olamaz. Buranın çocukları çok temizdi. Nereden geldi bunlar? Bunlar Kürt değil. Camilerimizi, evlerimizi yaktılar" şeklinde askere dert yandı.

ASKERİN ŞEFKAT ELİ

Halkın güvenli bölgelerine tahliye edilmesi sırasında ise güvenlik güçlerinin özeni takdirle karşılandı. Asker bölgede hassas olan vatandaşlara karşı büyük bir dikkat gösteriyorlar.

Polis elini öptü

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde vatandaşların mağdur olmaması için gıda yardımı yapılırken, 119 kişi kendi istekleri doğrultusunda güvenli bölgelere taşındı. Gıda paketlerini zırhlı araçlara yerleştiren polis ekipleri, Cudi Mahallesi'nde evleri tek tek gezerek yardım paketlerini verdi. Bu sırada yaşlı bir vatandaş polise yardımlarından dolayı teşekkür etti. Polis memuru da elinden öptüğü yaşlı vatandaşa daha güvenli bir yere götürüleceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber