Çatışmanın ortasındaki 'beyaz kahramanlar

Diyarbakır 112 Acil Başhekimliği bünyesinde ebe olarak görev yapan Saliha Kalır, "Önceki gün saat 06.00'da Sur İlçesi'nde 2 emniyet mensubunun yaralandığı bilgisini aldık. Kurşunlu Camii'nin bulunduğu sokak içerisine girdiğimizde yoğun silah sesi geliyordu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çatışmanın ortasındaki 'beyaz kahramanlar
Ahmet YUKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

Yaralı polisi almak için ambulanstan indiğimizde boş kovanlar ayaklarımızın yanına düşüyordu. Korku içinde canımızı tehlikeye atarak yaralıyı hastaneye yetiştirdik. Arkadaşımla öleceğimizi düşünerek ağladık. 'Çocuğumu bir daha görebilir miyim?' endişesine kapıldım. Bizim işimiz hayat kurtarmak, saldırıya uğramak istemiyoruz" dedi.

'3 SAAT MAHSUR KALDIĞIMIZ EVE ROKET MERMİSİ İSABET ETTİ'

Acil Tıp Teknikeri Esat Çalış: Sur'da bir askerin yaralandığı bilgisi üzerine zırhlı polis aracıyla bölgeye gittik. Vakaya ulaşacağımız sırada yoğun çatışma başladı. Askerler bizi güvenli boş bir eve soktu. Çatışma tam 3 saat sürdü. Mahsur kaldığımız eve roketatar mermisi isabet etti. Evin duvarı yıkıldı. Yaralı askere ulaşamadığımız için başka bir ambulans aldı. Her türlü zor şartlara rağmen hayat kurtarmaya devam edeceğiz.

Acil Tıp Teknikeri Esra Çınaz: Sur İlçesi'nde gece saat 02.00'de doğuma gittiğimizde karanlık ve dar sokakta bir anda hendek kazan silahlı grup karşımıza çıktı. Tüfeklerini doğrultular. Ateş eder ve öldürürler diye çok korktuk. Bir keresinde de gösteri düzenleyen eylemciler tarafından rehin alındık.

Yüzü maskeli gruplar yolumuzu kesip ambulansın kontak anahtarına el koydu. Canımızı tehlikeye atarak vaka almaya giderken güvenlik görevlisi ve sivil ayrımı yapmıyoruz ama buna rağmen toplumsal olaylarda sürekli ambulanslarımız durduruluyor.

'YARALI TERÖRİSTİ DE KURTARIYORUZ'

Diyarbakır'da 52 istasyonda 80 ambulans ve 410 sağlık personeliyle acil sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Avar da 112 Acil Servis ekiplerin kimsenin girmeye cesaret edemediği çatışma bölgesinde hayat kurtardıklarını söyledi.

Avar, "Çatışma bölgesinde ister yaralı güvenlik görevlisi, isterse silahlı eylemci veya terörist olsun. Yaralı kim varsa din, ırk ayrımı yapmadan müdahale ediyoruz. Sağlık ekiplerinin bütün dünyada dokunulmazlıkları bulunuyor. Ancak ilimizde şiddete maruz kalabiliyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber